Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

KONEC vloupáním do garáží na Hradecku!

Policistům se podařilo zadržet dvojici podezřelých  

 
Policejní komisař z Územního odboru Hradec Králové obvinil v těchto dnech z trestného činu KRÁDEŽE dva muže ve věku 23 a 31 let z Královéhradecka. Jsou důvodně podezřelí, že v době od prosince 2010 do února 2011 vnikli společně v cca 16 případech do řadových garáží v našem krajském městě a v 5 případech do objektů vybraných firem. 

Z garáží poté majitelům mizely převážně pneumatiky, někdy včetně disků, různé nářadí a další uskladněné věci. Zloději si například odnesli také stavební materiál, zahradní stanový altán, dětské jízdní kolo, část motoru do osobního vozidla, pohonné hmoty v kanystrech, plechovky s barvami, rychlovarnou konvici, prodlužovací kabely, stolní počítač, notebooky, 300 ks CD s filmy, sportovní obuv, odpadkové koše, 59 ks kávy, cukrovinky, oplatky, 400 ks konfet a 50 ks„frkaček“ a další věci.
 
O uskladněný materiál přišli rovněž i majitelé různě poškozených firem. Z těchto objektů například mizel volně uskladněný materiál ze železa, mědi a dalších kovů (ocelové trubky, hliníkové sloupky apod.), v jednom případě valníkový vozík nebo prázdné propanbutanové lahve.
 
Celková škoda je prozatím vyčíslena na cca 400 tisíc korun.
 
Vyšetřováním vyšlo najevo, že obvinění muži v rámci těchto „akcí“ jezdili v nočních hodinách namátkově po našem krajském městě, v místech, kde se nachází řadové garáže. Na místě si  vytipovali nejméně zajištěná garážní vrata a po překonání převážně visacího zámku za pomocí kleští vnikli dovnitř. Pokud se v garáži nacházelo „zboží“, které se jim nevešlo do osobního vozidla, odjeli odcizit přívěsný vozík, kterým se  na místo činu vrátili, aby svůj „lup“ odvezli do svých garáží. Celkem  odcizili 4 přívěsné vozíky.
 
Dne 3. března 2011 ve dvě hodiny po půlnoci jim však chystanou „výpravu“ zmařila policejní hlídka z Obvodního oddělení, Hradec Králové II, která se rozhodla podezřelé vozidlo s přívěsem zkontrolovat. Následným šetřením se skutečně potvrdilo, že něco není v pořádku. Dvojice mužů ve vozidle neměla k přívěsnému vozíku doklady a jak se zjistilo, ani úplně čisté svědomí. Výsledkem bylo zjištění, že měli té noci namířeno spáchat další majetkovou trestnou činnost!
 
Hradeckým policistům se navíc podařilo 99 % ODCIZENÝCH VĚCÍ z výše uvedených krádeží u obviněné dvojice ZAJISTIT! V tomto týdnu policisté věci předali jejich šťastným majitelům. Počáteční smutek z okradení u většiny poškozených tak v těchto dnech vystřídala radost např. i z toho, že nebudou muset podruhé kupovat před letní sezonou letní pneumatiky na své vozidlo. Mezi šťastné rovněž patří i poškození, kteří měli uskladněné věci v jedné z garáží. Těm zase policisté vrátili zpět znovu nalezený stavební materiál včetně nářadí v celkové hodnotě cca 300 tisíc korun. 

Policisté zárověň hledají majitele těchto ocizených věcí: FOTO1, FOTO2. V případě, že věci jsou Vaše, volejte na tel. číslo: 974 526 448, nebo na bezplatnou linku Policie ČR: 158.
 
Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na 5 let.


por. Mgr. Lenka Burýšková
tisková mluvčí  Krajského řediteltví policie Khk
30. března 2011
Odkazy do noveho okna

FOTO1_hledá se  majitel

FOTO1_hledá se majitel 

Detailní náhled

FOTO2_hledá se majitel

FOTO2_hledá se majitel 

Detailní náhled

poškozená garáž

poškozená garáž 

Detailní náhled

poškozená vložka zámku

poškozená vložka zámku 

Detailní náhled

poškozené dveře

poškozené dveře 

Detailní náhled

poškozený zámek

poškozený zámek 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem