Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

I. soutěžní případ - Vražda hudebního producenta

I. soutěžní případ - Vražda hudebního producenta
 
Kapitán Vočko vyšetřuje další kriminální čin, tentokráte se jedná o vraždu známého hudebního producenta Stanislava Klokočky, která se stala 15. ledna večer v jeho bytě.
 
Kapitán Vočko zjistil, že jako podezřelí připadají v úvahu dva klienti zavražděného, a to hudebník  Jiří Major  a   zpěvák Dan Vomáčka. Oba dva totiž dlužili Stanislavovi velký obnos peněz a on po nich opakovaně chtěl, aby mu půjčené peníze vrátili. S oběma podezřelými se Klokočka dokonce veřejně nepohodl při jedné společné párty, což kapitánu Vočkovi dosvědčili mnozí svědci.   
 
Kapitán Vočko zjistil, že Dan Vomáčka se dostal do finančních problémů zejména proto, že bere drogy. Kapitán Vočko se tudíž vypravil do bytu Dana Vomáčky,  po zazvonění mu zpěvák otevřel a na první pohled bylo naprosto zřejmé, že je pod vlivem drog. Když se kapitán Vočko představil  a zpěvák zjistil, že je od policie, tak ihned vytáhl pistoli a na policistu vystřelil. Kulka prosvištěla nad hlavou kapitána Vočka a zaryla se do zdi. Zpěvák po střelbě zkolaboval a padl na zem.  Kapitán na nic nečekal,  zpěváka rychle spoutal a přivolal posily a lékaře. Zpěvák upadl do deliria a byl převezen do nemocnice. Policie prohledala jeho byt a našla zde větší množství  drog, které zajistila.  Druhý den ráno navštíví kapitán Vočko nemocnici a zjistil, že zpěvák se již probral a je možné jej velmi  krátce vyslechnout. Na otázku kde byl v neděli večer  15.  ledna Dan Vomáčka zmateně odpoví, že si nic nepamatuje,  a že má nějaké problémy a poslední dobou to hodně přeháněl s drogami.        
 
Na odpoledne si kapitán Vočko předvolal k výslechu druhého podezřelého. Jiří Major se dostavil na policii s úsměvem na rtech. 
„Kde jste byl v neděli  15. ledna večer?“ zněla otázka kapitána Vočka. „V neděli večer?“ opakoval hudebník, „ to jsem byl na koncertě smyčcového kvinteta v místní koncertní síni, hráli W. A. Mozarta a byl to krásný  hudební zážitek.“  
„Máte na to svědky?“ otázal se kapitán Vočko.
„Bohužel nemám, na  koncerty vážné hudby chodím zásadně sám, můžu si je  lépe vychutnat,  aniž by mě někdo rušil. Bohužel jsem na koncertě nepotkal nikoho známého, bylo to spíše takové komorní. Ale v kvintetu hraje na hoboj můj dlouholetý kamarád Josef Malý,  a ten mě mohl vidět, protože jsem seděl v první radě. Bohužel je to takový podivín. Je tak roztěkaný, že občas někde zapomene i svůj hoboj.   Čas pro něj nic neznamená, takže si někdy ani nevzpomene,  co bylo včera, natož před týdnem, ale i přesto ho mám velmi rád. Doufám, že tentokráte bude natolik duchapřítomný a  potvrdí,  jak jsem na něj z první řady mával.“                       
 
Kapitán Vočko má jasno.  
 
Kdo je pachatelem vraždy producenta Klokočky?
Jak kapitán Vočko pachatele odhalil?  

ŘEŠENÍ

vytisknout  e-mailem