Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní nehody z 28.5.2009

Dodatečně nahlášená nehoda cyklistky 

Včera čtyři dopravní nehody s celkovou škodou  52.000 Kč. Příčiny - střet se zvěří, nedodržení bezpečnostní vzdálenosti, nepozornost.
 
Střet se zvěří
 
Dne 28.5.2009 po páté hodině pod obcí Přibylov vběhlo do jízdní dráhy řidiči vozidla Peugeot divoké prase. Po střetu divoké prase uteklo do pole. Dechová zkouška neprokázala u řidiče vozidla požití alkoholu. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda na vozidle činí 30.000 Kč.
 
Dodatečně nahlášená dopravní nehoda
 
Na policii byla dodatečně nahlášena dopravní nehoda, ke které došlo 22.4.2009 v Chrudimi v ulici Dašická před prodejnou Vari. Dvacetiletá cyklistka jedoucí po chodníku kolem prodejny na horském jízdním kole narazila do 60letého chodce, který na tento chodník vstupoval z prodejny. Chodec po nárazu upadl na chodník, kde utrpěl zranění ruky. Dopravní nehoda je v šetření dopravní policie.

Poškodil zaparkovaný vůz

Ve čtvrtek před čtrnáctou hodinou v Chrudimi v ulici Jana Malíka 54letý řidič nákladního vozidla DAF při zajíždění ke kontejnerům se sklem, které chtěl nakládat, se plně nevěnoval řízení vozidla a zachytil o zaparkované vozidlo VW Golf. Policisté provedli u řidiče dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Nikdo nebyl zraněn. Dopravní nehoda byla vyřízena na místě a řidič zaplatil blokovou pokutu ve výši 1.500 Kč. Na vozidlech vznikla škoda ve výši 8.000 Kč.

Nedodržel bezpečnostní vzdálenost

Dne 28.5.2009 před patnáctou hodinou v Chrudimi v ulici Obce Ležáků řidič osobního vozidla Škoda Fabia jedoucí od železničního přejezdu na obec Slatiňany, nedodržel bezpečnostní vzdálenost za nákladním automobilem Mercedes Benz Sprinter. Řidič Mercedesu musel zastavit v důsledku bezpečnosti silničního provozu, když do něho narazil řidič škodovky. Při nehodě nebyl nikdo zraněn. Požití alkoholu vyloučila dechová zkouška. Hmotná škoda činí 15.000 Kč.

nprap. Věra Hamáčková
29.5.2009

vytisknout  e-mailem