Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Dopravní akce na Chrudimsku

Zkontrolováno bylo 167 vozidel 

V rámci preventivních opatření k zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu s cílem snížit dopravní nehodovost, zlepšit dopravní kázeň a snížit počet dopravních nehod způsobených pod vlivem alkoholických nápojů a ovlivnění řidičů návykovou látkou byl proveden na Chrudimsku od 21:00 dne 9. května do 01:00 dne 10. května 2009 zvýšený dohled nad plynulostí a bezpečností silničního provozu.

Policisté se zaměřili především na vyhledávání podnapilých řidičů, ale také na pátrání po hledaných osobách, věcech a odcizených motorových vozidlech.

Zkontrolovali 167 vozidel. Zjistili sedmnáct přestupků. Všechny přestupky byl vyřízeny na místě a řidičům uloženy blokové pokuty. Během této akce při kontrole dopravní hlídka zjistila jednoho řidiče, který při dechové zkoušce nadýchal 0,12 promile. Kontrolován byl v obci Podbor. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem krve na alkohol. Jeden řidič řídil vozidlo bez řidičského průkazu.U dvanácti vozidel policisté zjistili nevyhovující technický stav. Pokutu zaplatil i jeden cyklista, který se dopustil přestupku.
nprap. Věra Hamáčková
11.5.2009

vytisknout  e-mailem