Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Den s policií 2011 v Náchodě

Zásahu operativní skupiny lump neunikl 

Ozbrojenec a holčičkaV sobotu dne 21. května na Dětském dopravním hřišti v Náchodě-Bělovsi uspořádali náchodští policisté a strážníci již jedenáctý ročník soutěžního a prezentačního programu nazvaného Den s policií.

V areálu postupně zakotvila technika celého Integrovaného záchranného systému náchodského regionu. Program odstartoval úderem deváté dopoledne a malí návštěvníci se pustili do soutěžení.

Skútr MPNa některých stanovištích na soutěžící čekaly otázky z dopravy, na jiných si mohli vyzkoušet svoji šikovnost, rychlost a sílu. Za všechny splněné disciplíny děti dostávaly značku do soutěžní karty, kterou nakonec směnily za připravené ceny.

Kromě soutěžení se malí i velcí návštěvníci mohli těšit z ukázek profesionální práce policistů, hasičů a zdravotníků. Policisté z operativní skupiny několikrát zatkli nebezpečného pachatele, jak si umí poradit s darebáky, ukázal i služební pes se svojí psovodkou.

Hasiči zase hydraulickými nůžkami vmžiku vystříhali uvězněného řidiče z vozidla po dopravní nehodě, od nich si zraněného ihned převzali záchranáři. Návštěvníci si kromě soutěžení a sledování ukázek samozřejmě mohli prohlédnout zvnějšku i zevnitř vybavení policejních, hasičských i záchranářských vozů.

U kriminalistického technika získali svoji daktyloskopickou stopu (otisk prstu), o kousek dále nasedli na motorku nebo skútr či vlezli do člunu, sloužícího při povodních. Ti akčnější vystoupali vysoko na příčky hasičského žebříku a shlíželi na vše z pěkné výšky.

ceny a dětiJedenáctý ročník „Dne s policií“ se vydařil, na připravený program, kterým policisté, hasiči a záchranáři přibližují lidem svoji práci, se přišlo podívat okolo osmi set malých i velkých návštěvníků.

Realizační tým složený z Policie České republiky a Městské policie Náchod děkuje za účast a vydatnou pomoc Dětskému dopravnímu hřišti Náchod, Hasičskému záchrannému sboru, Zdravotnické záchranné službě, městu Náchod i dalším pomocníkům a sponzorům, stejně tak i slunečnému nebi nad areálem.

Logo PČR 20 letPor. Bc. Eva Prachařová, 
22. 5. 2010

 

 

Den s policií 2011 - Fotogalerie

vytisknout  e-mailem