Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Ukončení prověřování smrtelné dopravní nehody

ZLÍNSKO: Policejní komisař případ odložil.  

Případ smrtelné dopravní nehody z 27. srpna loňského roku, k níž došlo ve Zlíně na  tř.  2.  května, policejní komisař odložil, protože se nejedná o přečin usmrcení z nedbalosti ani o přečin neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, v tomto případě trolejbusu, pro které bylo vedeno prověřování. Kriminalisté se nadále zabývají podezřením z přečinu neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku, kterého se mohli dopustit další řidiči, jež místem nehody projížděli po projetí trolejbusu.

Třiadvacetiletá žena jela po páté hodině ráno do zaměstnání a uviděla na vozovce ležet muže. Ihned zavolala záchranáře, kteří u muže konstatovali smrtelné zranění. Rozběhlo se policejní prověřování s cílem zjistit veškeré okolnosti, které ke smrti jednatřicetiletého muže vedly. Vzhledem k minimu svědků i absenci kamerových záznamů v místě nehody bylo nutné nechat vypracovat několik odborných vyjádření a znaleckých posudků, zjistit, kdo v inkriminovanou dobu místem nehody projížděl a jakým mechanismem došlo ke smrtelnému zranění muže.

Kriminalisté při učiněném závěru vycházeli mimo jiné z odborných vyjádření, znaleckých zkoumání a výslechů svědků. Policejní prověřování prokázalo, že muže přejela zadní kola trolejbusu, vyloučilo však, že by muž ležel na vozovce již před jeho příjezdem. Řidič trolejbusu neměl v dané situaci možnost přejetí chodce zabránit. Naopak sám chodec, který v inkriminovanou dobu, pod vlivem alkoholu, ležel mimo vozovku a převalil se pod zadní kola projíždějícího trolejbusu, zavinil dopravní nehodu s fatálními zraněními, kterým na místě podlehl.

 

 

9. srpna 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem