Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Alkohol dětem ne

Kontrola na Náchodsku dopadla skvěle 

 

V hospoděV hospodě, ilustrační foto
Policisté z obvodního oddělení v Náchodě 31. března 2011 provedli kontrolní akci na podávání alkoholu dětem a mládeži. Čtveřice policistů v době od půl třetí dopoledne do půl šesté prošla celkem 11 podniků. Muži zákona se přišli přesvědčit, zda provozovatelé dbají zákona a dodržují zákaz podávání alkoholických nápojů nezletilým a mladistvým.
 
Kontrola proběhla k jejich velké spokojenosti bez zjištění jediného pochybení. Strážci pořádku prošli jak vyhlášená tak i méně známá pohostinská zařízení a uvnitř se zajímali o mladě vyhlížející hosty. Po předložení občanského průkazu pak ti mladší osmnácti let museli podstoupit dechovou zkoušku na alkohol. V tuto odpolední dobu policisté v restauračních zařízeních objevili 8 mladistvých, v jejichž dechu nezjistili žádný alkohol.
 
Do kontrolní činnosti policisté samozřejmě zahrnuli i preventivní působení a hovořili s provozovateli i obsluhou, kterou upozornili, že tyto kontrolní akce na alkohol jsou zaměřeny na děti a mládež a budou je nepravidelně provádět i v následujících týdnech a měsících v různou denní či noční dobu.
 
por. Bc. Eva Prachařová
1. 4. 2011 

 

vytisknout  e-mailem