Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Policisté vykázali muže

Násilník, který týral svou družku byl vykázán na deset dnů z domu  

Domácí násilíDomácí násilí


Na policisty se v pondělí 16. listopadu 2009 obrátila čtyřiadvacetiletá žena a oznámila, že ji její druh napadl. Intenzita útoku družku konečně přiměla prolomit mlčení, se kterým snášela zřejmě opakované útoky.
V sobotu 14. listopadu 2009 v noci v hasičské zbrojnici na Nechanicku na ni nejprve zaútočil slovně a posléze fyzicky. Žena policistům sdělila, že ji chytil pod krkem, povalil na podlahu a škrtil. Poté ženu opětovně verbálně a fyzicky napadl. Kromě facek došlo také na kopání a jiné údery. Celý incident měl trvat zřejmě několik minut.
V neděli 15. listopadu 2009 v nočních hodinách druh útok zopakoval. Tentokrát ženu fyzicky napadl v pokoji ve společně obývaném domě na Nechanicku.
Žena, která vyhledala lékařské ošetření, naštěstí vyvázla jen s podlitinami a modřinami.
Policisté ženu vyslechli a zjistili, že agresor družku poprvé napadl asi před rokem a půl. Útoky se měly odehrávat většinou pod vlivem alkoholu. Přitom muži zákona shledali v druhově jednání znaky domácího násilí. V pondělí 16. listopadu 2009 ve večerních hodinách policisté osmadvacetiletého muže z Královéhradecka vykázali z domu na deset dnů.

Agresor se svým jednáním měl dopustit trestného činu týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě, kde trestní zákon pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na tři léta.

nprap. Anna Pešavová - 18. listopadu 2009
 

vytisknout  e-mailem