Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin v regionu

Vyřešená loupež na Trutnovsku 

V průběhu středečního dne 12.11.2008 policisté na okrese Trutnov přijali oznámení o 6 nově spáchaných trestných činech, které zadokumentovali a k těmto provedli prvotní šetření. Oznámení se týkala majetkové trestné činnosti, mezi kterou patří hlavně krádeže a krádeže provedené vloupáním. Dále policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a zpronevěra.

Trutnovští kriminalisté v úterý 11.11.2008 krátce před půlnocí zadrželi čtyřiadvacetiletého muže, který se měl v posledních dnech na trutnovsku dopouštět majetkové trestné činnosti. Nejméně ve dvou případech měl dnes již obviněný mladík odcizit v jednom z trutnovských zdravotnických zařízení ze skříněk finanční hotovost. Posledním „husarským kouskem“ výtečníka před zadržením je dokumentované loupežné přepadení ženy v Trutnově, ke kterému došlo v podvečer 11.11.2008 rovněž v Trutnově na ulici Na Struze. Mladík chtěl pod pohrůžkou násilí ženě sedící v osobním motorovém vozidle odcizit její kabelku. Žena se krádeži bránila a volala o pomoc. To muže od probíhajícího útoku odradilo a z místa činu utekl. V součastné době odpočívá agresivní útočník v policejní cele a čeká, jak dopadne návrh na vzetí obviněného do vazby, o kterém v nejbližších hodinách rozhodne trutnovský soud. Za trestný čin krádež a loupež může být soudem uložen trest odnětí svobody až na deset let.

Vrchlabští policisté prošetřují případ krádeže vloupáním, ke kterému mělo dojít nad ránem 12.11.2008 v Kunčicích nad Labem. Provedeným šetřením místní policisté zjistili, že z  násilného vniknutí do budovy místního vlakového nádraží je podezřelý dvacetiletý muž z Vrchlabska. Lapka z místnosti nádraží odcizil finanční hotovost ve výši 2 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.

Vrchlabští policisté ve středu odpoledne 12.11.2008 zadokumentovali případ krádeže provedené vloupáním do jednoho ze sklepů vrchlabského obytného domu na ulici Pražská. Zloděj po násilném vniknutí z kóje odcizil horské jízdní kolo značky Gross Wheeler černo-stříbrné barvy s odpruženou přední vidlicí. Poškozeným byla škoda vyčíslena na částku 11 tisíc korun. Za trestný čin krádeže provedené vloupáním hrozí pachateli trest odnětí svobody až na dva roky.

Policejní hlídky vyzvaly v průběhu středečního dne 12.11.2008 k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu 125 řidičů motorových vozidel. Kontrolami policisté zjistili tři hříšníky, kteří usedli za volant po požití alkoholického nápoje. Jízda pod vlivem alkoholu bude policisty s největší pravděpodobností kvalifikována jako přestupek na úseku dopravy. Zadokumentované případy budou policisty předány správnímu orgánu Městského úřadu k dalšímu opatření. Nezodpovědným řidičům hrozí vysoká pokuta a zákaz řízení motorových vozidel.

Dále muži zákona zpracovali v pondělí 34 přestupků na úseku dopravy, proti majetku a občanskému soužití. Přestupky v dopravě policisté ve většině případů řešili blokově či domluvou na místě,  neukázněným řidičům byly uloženy pokuty ve výši necelých 35 tisíc korun.

Na klid a veřejný pořádek se zaměřením na bezpečnost našich spoluobčanů v centrech našich měst a obcí dohlíželo ve středu 12 dvoučlenných pěších policejních hlídek.

 Skupina dopravních nehod Dopravního inspektorátu Policie České republiky Trutnov zpracovala v pondělí 3 dopravní nehody, při kterých naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Na  tísňovou  linku 158 operační důstojníci přijali 57 telefonátů, 18 z nich bylo využito a zbývajících 39 nesouviselo s prací PČR.
 

vytisknout  e-mailem