Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Chrudimsku

Opět přestupky v dopravě 

Během uplynulých čtyřiadvaceti hodin zaznamenali policisté z chrudimského regionu pět trestných činů a sedm přestupků.
Na tísňovou linku 158 přijali operační důstojníci celkem dvaapadesát telefonátů, z nichž pro práci policie bylo využito devětadvacet.
 
Skoro jako vždy, řešili policisté nejčastěji přestupky v dopravě. Někteří řidiči nebyli opět za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem, jiný měl sjetou pneumatiku a jeden řidič jezdil bez platné technické kontroly. Všechny prohřešky vyřešili policisté blokovou pokutou.
 
Zajímavý případ se stal v Chrasti. V nočních hodinách došlo v ulici 5. května k zahoření plastového kontejneru na plast. Požár uhasily jednotky HZS Chrudim a SDH Chrast. Dle vyjádření vyšetřovatele HZS Chrudim bylo příčinou nedbalostní jednání osoby, která odhodila cigaretový nedopalek poblíž kontejneru. Škoda byla vyčíslena na 15.000 Kč.
 
Hlinečtí policisté kontrolovali včerejšího dne osmadvacetiletého řidiče ze Rváčova. Provedli orientační dechovou zkoušku s výsledkem 1,47 promile alkoholu v dechu. Řidič s hodnotou souhlasil a dobrovolně se podrobil i lékařskému vyšetření spojeného s odběrem krve. Na místě policisté zadrželi podnapilému řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
por. Mgr. Tesař Jiří
15. 9. 2009

vytisknout  e-mailem