Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cizinku, která chtěla skočit z okna mladoboleslavské nemocnice zachránil policista

MLADOBOLESLAVSKO - Po téměř hodinovém vyjednávání se ženu podařilo zachránit 

V nočních hodinách dne 15. prosince 2021 obdrželi policisté z Mladé Boleslavi oznámení o tom, že v mladoboleslavské nemocnici se na traumatologickém oddělení nachází 35letá cizinka, která vylezla na okenní parapet s úmyslem spáchat sebevraždu.

Policisté okamžitě vyrazili na místo celé události a vydali se do 5. patra k této ženě. Na místě s ní již komunikoval jeden z hasičů, nicméně díky jazykové bariéře byla komunikace velmi obtížná a náročná. Policisté si proto na místo vyžádali jazykového tlumočníka a zároveň vyjednavače zásahové jednotky (ten byl ale později odvolán). Nicméně před příjezdem tlumočníka se překládání do moldavštiny ujala zdravotní sestra, která měla tou dobou noční službu. 

Policisté zjistili, že žena byla do nemocnice převezena asi o 2 hodiny dříve, kdy se pokusila skokem z balkonu ukončit svůj život. Bylo tedy více než pravděpodobné, že je žena odhodlaná opravdu z okna vyskočit.

35letá cizinka si později vyžádala promluvit si s policistou. Pprap. Michal Včeliš z Oddělení hlídkové služby Mladá Boleslav se ženou téměř 45 minut komunikoval a snažil se jí přesvědčit, aby se vrátila zpět do pokoje. To však ona učinit nechtěla a hrozilo, že spadne dolů. Ve vhodném okamžiku se pprap. Včelišovi podařilo ženu chytit a přitáhnout ji zpět do pokoje, a to za pomoci přítomných hasičů, kteří pomohli cizinku vtáhnout otevřeným oknem dovnitř a tímto jí zachránit život. 

Pprap. Michal Včeliš tak svým vhodně načasovaným a profesionálním zásahem, a to i s vědomím ohrožení života svého, zachránil život této 35leté ženy.

por. Ing. Bc. Barbora Schneeweissová
tisková mluvčí
28. prosince 2021

vytisknout  e-mailem