Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Cizinečtí policisté odhalili převaděče

JIŽNÍ MORAVA: Ve zkráceném přípravném řízení padly vysoké tresty. 

    Hned dva převaděče odhalili jihomoravští cizinečtí policisté koncem minulého týdne. Na dálnici D2 kontrolovala hlídka celního úřadu osobní vozidlo Seat s německou registrační značkou. Řídil jej Turek, který přivolaným policistům předložil povolení k pobytu v Německu. V autě převážel osm Syřanů bez potřebných víz či povolení k pobytu, o čemž věděl. Policisté jej proto zadrželi a dvaatřicetiletému Turkovi sdělili podezření z přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. za převezení osob z Maďarska přes Slovensko a Českou republiku do Německa obdržel téměř třicet tisíc euro. Okresní soud v Břeclavi, který případ řešil ve zkráceném přípravném řízení, převaděči uložil trest vyhoštění na 5 let, 1 rok odnětí svobody podmíněně se zkušební dobou 3 roky a trest propadnutí věci – vozidla Seat Alhambra a částky 29 150,- Euro, kterou zinkasoval za převoz do Německa.
 
    Obdobně dopadl o další zadržený převaděč, kterého o několik minut po prvním řidiči kontrolovali policisté taktéž na dálnici D2. Řidič osobního vozidla BMW s německou registrační značkou byl dvaačtyřicetiletý Maďar, který v autě převážel čtyři dospělé Syřany a jedno dítě. Ani oni neměli potřebná víza či povolení k pobytu na území ČR. Řidič vozu tak také putoval do policejní cely a policisté s ním vedli zkrácené přípravné řízení pro podezření z přečinu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice. Okresní soud v Břeclavi rozhodl o jeho vině a uložil mu trest vyhoštění na 5 let, 1 rok odnětí svobody s podmíněným odkladem na 3 roky a trest propadnutí věci – vozidla BMW, se kterým se trestné činnosti dopustil.
    Od začátku letošního roku odhalili policisté na jižní Moravě už 43 převaděčů. Za stejné období loňského roku to byli 3 převaděči. 
 
 
mjr. Petra Ledabylová, 7. 9. 2015
 
zvukový záznam: převaděči_0709.mp3

vytisknout  e-mailem