Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cizinecká policie v ulicích

ZLÍNSKÝ KRAJ: Dva cizince jsme vyhostili. 

Policisté odboru cizinecké policie zlínského krajského policejního ředitelství opět vyrazili do ulic. V rámci celorepublikové akce na našem teritoriu během jediného týdne zkontrolovali 1717 příslušníků Evropské unie a dalších 520 cizinců z ostatních zemí.
Bez ohledu na nepřízeň počasí vedení nasadilo do této akce celkem 132 policisty. Ti zastavili víc než 500 aut a prošli pět desítek vlaků a přes třicet autobusů. Hlídky se soustředily zejména na vozidla, která projížděla přes území České republiky a vlakové spoje směřující do Česka z Polska a Slovenska.
Policisté odhalili čtyři osoby, kteří u nás žili nelegálně. Například v jednom zlínském bistru pracoval muž (ze země mimo EU), který nebyl schopen policistům předložit potřebné doklady k výkonu zaměstnání. Vzhledem k tomu, že žádné neměl, policisté ho eskortovali na služebnu a posléze zahájili řízení o správním vyhoštění. V Holešově zase hlídka narazila na muže, na kterého byl vydán zatykač za drobné krádeže. Skončil ve vazební věznici v Ostravě.
Totálním padělkem se snažil prokázat devětapadesátiletý muž, který cestoval z Polska. Doklad byl vystaven na jméno někoho jiného a navíc pak policisté zjistili, že je falešný. Ve spolupráci s ministerstvem vnitra jsme zjistili skutečnou totožnost zmíněného cestujícího. Ve zkráceném přípravném řízení jsme mu sdělili podezření z přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny a za přítomnosti tlumočníka jsme zahájili řízení o správním vyhoštění z území ČR.
V rámci kontrol policisté našli u lidí celkem tři neregulérní cestovní doklady. Cestující se tím dopustili přestupku, za který dostali pokutu.

 

20. února 2012, mjr. Ing. Jana Bartíková

vytisknout  e-mailem