Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinecká policie se zaměřila na migranty

KRAJ - Během akce využili policisté zařízení Heart - beat na tlukot srdce. 

6Ve dnech  7. – 10. srpna 2019 probíhala policejní akce Cizinecké policie Krajského ředitelství policie Libereckého kraje s názvem "MIGRANT 1/19".

Cílem policejní akce, na které se podílelo Oddělení pobytové kontroly, pátrání a eskort, bylo případné zjištění tras možné nelegální migrace přes teritorium Libereckého kraje, odhalení protiprávního jednání ve vztahu k zákonu č.326/1999 Sb., o pobytu cizinců na území České republiky a odhalení protiprávního jednání cizinců ve vztahu k trestnímu zákoníku.

Policisté cizinecké policie se v rámci této akce zaměřili zejména na kontrolu dodávkových a užitkových vozidel do 3,5 t, nákladních vozidel nad 3,5 t, kterých by mohlo být využito k převozu nelegálně migrujících osob.
1
Do akce byl nasazen také přístroj na detekování tlukotu srdce – HEART-BEAT, který mají policisté cizinecké policie v Liberci v užívání již téměř tři měsíce.

Akce se jeden den účastnili spolu s policisty Odboru cizinecké policie také policisté Odboru služby dopravní policie – silničního dohledu. Během této akce policisté zkontrolovali 113 občanů České republiky, 65 cizinců, 49 osobních vozidel, 40 dodávkových vozidel, 15 nákladních vozidel do 3,5 t, 28 nákladních vozidel nad 3,5 t a 1 autobus.

Během kontrol policisté zjistilii 2 přestupky, kterých se dopustili cizinci tím, že porušili povinnost, kterou jim ukládá zákon o pobytu cizinců. Za tyto přestupky byly cizincům uloženy v příkazním řízení dvě pokuty v celkové výši 1.000,- Kč. Policistům se podařilo zjistit také 7 přestupků v dopravě, kdy jeden přestupek oznámili na příslušný úřad a 6 přestupků vyřešili uložením pokuty v příkazním řízení a to v celkové výši 2.400,- Kč.

Během této akce zjistili policisté jeden přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

I přestože se nepodařilo zjistit během policejní akce žádný případ přepravy osob nelegálně vstupujících na území Schengenského prostoru, potažmo České republiky, popř. osob nelegálně pobývajících na území ČR, avizují policisté, že v obdobných akcích budou na teritoriu Libereckého kraje i nadále pokračovat.

Video z akce můžete shlédnout zde.


15. 8. 2019
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem