Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinecká policie mezi skauty

Hradec Králové - Vodní skauti z celé České republiky i zahraničí se sjedou na setkání Navigamus.  

Akce se uskuteční na nádrži Rozkoš u České Skalice od 4. do 7. června. Tisícovku účastníků čeká nejen setkání se stejnými nadšenci, ale také hry a soutěže na vodě i na souši.
 
Tisícovka vodních skautů je zatím vůbec největší účast v dosavadní historii Navigamu. V průběhu pěti ročníků se stal natolik populární, že ho znají i v zahraničí. Zúčastní se ho kromě tuzemských skautů, také skauti z Polska, Ruska, Ukrajiny, Holandska a Slovenska.
 
A nejenom z tohoto důvodu organizátoři akce oslovili vedení cizinecké policie v Náchodě se žádostí o spolupráci a součinnost. V průběhu konání této akce se budou policisté pohybovat v místě konání setkání, aby eliminovali a vysvětlovali případné nejasnosti při výkladu zákona o pobytu cizinců, což někdy vede ke zbytečným nepříjemnostem a budou připraveni pomoci i při řešení případných bezpečnostních problémů.
 
Podle slov hlavního organizátora je skauting příležitostí, jak v bezpečném prostředí mezi kamarády zažívat nevšední zážitky a nabízí i příležitost jak se uplatnit mezi svými vrstevníky, spolupracovat a poznávat nové lidi. I z těchto důvodů souhlasili policisté cizinecké policie se spoluprací tak, aby tato prospěšná akce proběhla bez možných komplikací.

vytisknout  e-mailem