Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinecká policie má nového ředitele

Náměstek policejního prezidenta plk. Mgr. Vladislav Husák jmenoval a uvedl do funkce nového ředitele služby cizinecké policie plk. Mgr. Milana Majera.  

     K 1. červenci 2011 jmenoval náměstek policejního prezidenta plk. Mgr. Vladislav Husák do funkce ředitele služby cizinecké policie vrchního radu plk. Mgr. Milana Majera. Nového ředitele představil na poradě vedoucích odborů cizinecké policie krajských ředitelství PČR a vedoucích organizačních celků Ředitelství služby cizinecké policie dne 4. července 2011. Svému nástupci popřál náměstek policejního prezidenta mnoho zdaru v jeho novém působení.
 
    Plukovník Mgr. Milan Majer ve své řeči po jmenování poděkoval vedení policie za projevenou důvěru a vyjádřil uznání bývalému řediteli služby cizinecké policie plk. Mgr. Vladislavu Husákovi, pod jehož vedením se služba cizinecké policie vypořádala s řadou nesnadných úkolů a vybudovala si silnou pozici. Ve své nové funkci je plk. Mgr. Milan Majer připraven vynaložit všechny své síly, aby služba cizinecké policie byla i nadále plnohodnotnou službou pro veřejnost. Své priority a vize představí nový ředitel postupně po důkladném seznámení se všemi organizačními celky. Ve svém projevu nicméně zmínil, že se hodlá zaměřit na dobré nastavení vnitřní struktury, personální stabilizaci služby, což se týká zejména udržení odborníků na cizineckou problematiku, a prohloubení spolupráce na všech úrovních, včetně spolupráce mezinárodní (FRONTEX, vzdělávání policistů – MEPA, CEPOL). Zdůraznil zejména potřebu týmové práce a otevřené komunikace. S představou zásadních personálních změn však nepřichází. Preferovat také hodlá specializaci služby cizinecké policie, zejména pak činnosti související s odhalováním padělaných a pozměněných dokladů, šetřením nelegální migrace a přeshraniční trestné činnosti a dalších specializovaných činností, kde se zaměří na pravidelné vzdělávání policistů a využívání techniky. Pozornost se chystá zaměřit také na ochranu vnější schengenské hranice a s ní související přípravu na následné evaluace v roce 2012. Zaměřit se také chce na prohloubení spolupráce s Odborem azylové a migrační politiky MV.
 
     Ředitel služby cizinecké policie plk. Mgr. Milan Majer se narodil v roce 1968 v Brně,  je ženatý a má dceru. Vystudoval Vysokou školu pedagogickou v Hradci Králové. U Policie České republiky pracuje od roku 1990, kdy téměř celou dobu působil v rámci služby cizinecké policie v královéhradeckém kraji. Od roku 2002 zastával pozici zástupce ředitele Oblastního ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie Hradec Králové, od roku 2007 pak pozici ředitele Oblastního ředitelství služby cizinecké policie Hradec Králové. Od 1. 1. 2011 působil jako vedoucí Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství PČR Královehradeckého kraje.
 

vytisknout  e-mailem