Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizinecká akce "Rozhled"

Dvoudenní bezpečnostní akce v Královéhradeckém kraji 

Dne 16. a 17. září byla vyhlášena celostátní bezpečnostní akce s názvem "Rozhled", do které se zapojili i cizinečtí policisté z Královéhradeckého kraje. Policisté se  zaměřili na odhalování porušování zákona o pobytu cizinců na území České republiky, v oblasti kontroly pobytu cizinců, nelegální migrace, neoprávněného zaměstnávání, kontroly plnění povinností ubytovatelů a pátrání po osobách a věcech. Zúčastnilo  se 86 policistů a 2 pracovníci celní správy.

Zaměřili se na  ubytovny, tržnice, firmy zaměstnávající cizince a vozidla s cizí poznávací značkou. Za dva dny policisté zkontrolovali téměř 200 vozidel, přes 100 objektů a téměř 900 osob, z toho 550 cizinců. Dle zákona o pobytu cizinců uložili 31 pokut v celkové výši 13.200 Kč. Nejčastějším přestupkem bylo nepředložení cestovního dokladu a dokladu o zdravotním pojištění.

Policisté na výjezdu z Hradce Králové zastavili řidiče dodávky, který se při průjezdu města dopustil několika dopravních přestupků, jako otáčení v křižovatce, jízda v protisměru. Jelikož se policistům auto nezamlouvalo - mělo špatný technický stav, chtěli také vidět povinnou výbavu. Řidič otevřel zadní prostor vozidla a na policisty čekalo překvapení. Prostor byl do posledního místečka zaplněn všelijakým zbožím, počínaje hračkami a konče kuchyňským náčiním, tzv. zboží za 39 Kč. Vietnamští obchodníci však neměli žádný doklad o koupi a nebyli schopni prokázat jeho původ. Po tomto zjištění přijeli na místo celníci, kteří zboží po zadokumentování zabavili a odvezli do svého skladu.
Obchodníci zaplatili pokutu 2.000 Kč za přestupky v dopravě a další přestupkové řízení je čeká s Celní správou ČR.

por. Iva Kormošová
19.9.2011, 12:20

vytisknout  e-mailem