Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Cizinec skončil ve věznici

Olomouc-Podvodem na elektronických ruletách získal statíce korun  

Dopadení pachatele majetkové kriminality

     Dne 3. 2. 2011 zahájili olomoučtí kriminalisté trestní stíhání proti devětatřicetiletému muži z Polské republiky. Přestože za páchání stejné trestné činnosti byl již v České republice odsouzený, a mino jiné mu byl uložen také trest vyhoštění z území České republiky, se muž rozhodl, že si na své živobytí bude finanční prostředky obstarávat opět nelegální cestou. Nyní čelí obvinění z trestného činu Podvod a Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.     
     Nejméně v době od 30. 11. 2010 do 14. 1. 2011 muž prováděl opakované nedovolené zásahy do technických zařízení elektronických rulet a tím se obohatil v řádech několika statisíců korun. K dnešnímu dni mu byla prokázána trestná činnost ve městech Olomouc, Benešov, Pardubice a Mladá Boleslav, kde se celková výše zpronevěřené finanční hotovosti vyšplhala na 206 300 korun.
     Dne 2. 2. 2011 byl v odpoledních hodinách zadržen v baru Fortuna v Kroměříži a následně převezen do vazební věznice. Muži za jeho protiprávní jednání nyní hrozí trest odnětí svobody až na pět let.  

por. Bc. Marie Štrbáková,DiS.

9. 2. 2011
 
 

vytisknout  e-mailem