Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinec se prokázal totálním padělkem

Muž s totálním padělkem byl při cestě do Itálie odhalen policisty Inspektorátu cizinecké policie Český Krumlov. 

     Jako jeden z mnoha případů je i tento, kdy se snažil osmatřicetiletý muž asijského původu najít práci v České republice. V květnu roku 2007 přistál na letišti Praha - Ruzyně na platné  turistické vízum s pobytem do 90 dnů. V Praze bydlel různě po hotelech a penzionech a neměl pracovní povolení, proto nemohl nikde najít žádnou práci. Zdržoval  se stále v Praze a příležitostně pracoval  pouze za ubytování a stravu v čínské komunitě. Protože v prosinci roku 2008 ztratil svůj cestovní doklad, nevycházel na veřejnost z obavy, že ho odhalí případná policejní kontrola.
     V Itálii má přítelkyni a rozhodl se tedy navštívit ji a vrátit se zpět do České republiky. Bez cestovního dokladu a víza se rozhodl využít k vycestování Povolení k pobytu ve Španělsku, které náhodně našel, a tak dne 31. března 2009 vyrazil ve večerních hodinách mezinárodní autobusovou linkou Brno Česká republika –Torino Itálie z Prahy.
     Kolem 1.00 hodiny následujícího dne byl však kontrolován hlídkou Inspektorátu cizinecké policie Český Krumlov se sídlem v Dolním Dvořišti. Policisté muže ztotožnili v policejních evidencích, kde zjistili, že cizinec neoprávněně pobývá na území České republiky a další kontrolou odhalili skutečnost, že muž cestuje na padělané pobytové povolení. Podrobným zkoumáním dokladu bylo potvrzeno totální padělání dokladu a fotografie, která nesouhlasila s osobou předkládající doklad.
     Cizinec byl zajištěn a ve správním řízení rozhodnutím vyhoštěn na dobu 5 let z České republiky a s vydaným výjezdním příkazem propuštěn ze zajištění po tom, co s tímto mužem byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu padělání a pozměňování veřejné listiny.

vytisknout  e-mailem