Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizinec řídil a havaroval pod vlivem alkoholu

TRUTNOVSKO – Následně chtěl podplatit policistu. 

K havárii osobního vozidla Ford Focus v obci Horní Lánov vyjížděli vrchlabští policisté v pátek 12. června krátce po půl desáté večer. Jeho řidič tu měl při průjezdu levotočivé zatáčky přejet do protisměru, kde částečně vyjel mimo vozovku a levou částí narazil do živého plotu. Následně zůstal stát před vjezdem na mostek přes Malé Labe. Při nehodě muž neutrpěl žádné zranění a způsobil hmotnou škodu za tisíc korun. Policisté podle předložených dokladů v řidiči zjistili 45letého cizince. Na místě ho podrobili dechovým zkouškám na alkohol, které odhalily pozitivní hodnoty 2,27 a 2,20 promile. Dechové zkoušky policisté museli několikrát opakovat, neboť muž v důsledku podnapilosti nezvládal nadýchat potřebný objem vzduchu.

Při dalších prováděných úkonech na místě měl cizinec oslovit jednoho z policistů z dotazem, jestli je potřeba z toho dělat takový problém a zda se nejde dohodnout jinak. Také se dotazoval, zda má policista zapnutou kameru. Následně měl muž vytáhnout ze své peněženky 2 tisíce korun a nenápadně peníze nabízet policistovi. S tím však neuspěl a ještě si více přitížil. Policisté ho totiž zadrželi a skončil v policejní cele. 

Proti cizinci již policejní komisař zahájil trestní stíhání a obvinil ho ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení. Stíhán je dále ve vazbě, kam ho v pondělí 15. června odpoledne poslal soudce Okresního soudu v Trutnově, když akceptoval návrh státního zástupce.  

V případě odsouzení muži hrozí až šestiletý pobyt za mřížemi.

nprap. Lukáš Vincenc
16. června 2020, 09:53

Odkazy do noveho okna

DN - Horní Lánov

16.6.2020 

Detailní náhled

DN - Horní Lánov

16.6.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem