Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Cizinec pozměnil platnost v dokladu

SOKOLOVSKO – Hrozí mu vyhoštění ze země. 

Sokolovští policisté z oddělení cizinecké policie ze skupiny dokumentace, sdělili 43letému cizinci podezření ze spáchání přečinu padělání a pozměnění veřejné listiny, kterého se měl dopustit dne 29. 1. 2014 v Kraslicích na místní tržnici.

Cizinec byl kontrolován policejní hlídkou, kdy v souvislosti s prokázáním své totožnosti a oprávněnosti pobytu na území České republiky se kontrolujícím policistům měl prokázat kartou k povolení pobytu, u které bylo zjištěno, že je v ní pozměněn údaj o době její platnosti. Dalším prověřováním policisté zjistili, že podezřelý muž měl mít u sebe další kartu k povolení pobytu, rovněž s pozměněnými údaji o době platnosti. Obě listiny byly předběžně posouzeny a následně i podrobeny odbornému zkoumání specialisty pro odhalování neregulérních dokladů z Oddělení dokladů a specializovaných činností se závěrem, že se jedná o pozměněné listiny.

Podezřelý muž tak byl policisty zadržen a na rozhodnutí soudu o jeho potrestání si počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu tak hrozí trest odnětí svobody až na tři roky a vyhoštění ze země.

nprap. Zuzana Týřová
30. 1. 2014

vytisknout  e-mailem