Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinec pod vlivem návykových látek ohrožoval účastníky provozu

LIBERECKO – Zastavil jej až betonový pilíř. 

Když se hlídka dopravních policistů rozhodla zkontrolovat řidiče vozidla, které mělo neplatnou technickou prohlídku, netušila ještě, jaké komplikace na ně čekají. Ačkoliv řidiči bylo dáno několik pokynů k zastavení, ani na jednu z výzev nereagoval. Naopak přišlápl plyn a snažil se policistům ujet. Během zběsilé jízdy ulicemi Liberce ohrozil nejednou ostatní účastníky silničního provozu. Policisté vozidlo pronásledovali několik minut, a když už se zdálo, že pronásledování nebude mít konce, řidič náhle prudce změnil směr a společně se svým vozidlem zajel do garáží jednoho z obchodních center. I zde policisté zažili horké chvíle, když spatřily, jak o milimetry míjí zaparkovaná vozidla. Chytře vyčkali na správný okamžik a řidiči nadjeli tak, aby mu zabránili v další jízdě. Službu za ně však vykonal jeden z pilířů. Jejich poslední pohled na vozidlo předtím, než čelně narazilo, však působil, jako z akčního filmu. Řidič totiž nelenil a z dosud jedoucího vozidla vyskočil a dal se na útěk. Samovolně pohybující se vozidlo tedy zastavilo až právě o betonovou podpěru.

Prchajícího cizince se policistům podařilo zadržet o několik chvil později a poznali v něm osobu, která jim rozhodně nebyla neznámá. Následně se již potvrdily jejich domněnky a poté, co jej vyzvali k podrobení se orientační zkoušce na přítomnost omamných a psychotropních látek, nebylo žádným překvapením, že byl test pozitivní. Vyjma uvedeného jednání však policisté zjistili, že cizinec měl již opustit hranice České republiky, což tak neučinil.

Nejen, že se tedy bude ze svých hříchů zpovídat před správním orgánem, ale taktéž před místně příslušným soudem, neboť si od policistů převzal podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Video z pronásledování můžete shlédnout zde


8. srpna 2022
por. Bc. Adéla Fialová
Oddělení tisku a prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem