Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cizinec odviněný z vraždy putoval do cely vazební věznice

KRAJ – Krajští kriminalisté vyšetřují případ zvlášť závažného zločinu vraždy, k němuž došlo v obci Nové Zákupy na Českolipsku. 

V sobotu 28. listopadu jsme krátce před 23. hodinou přijali oznámení o konfliktu mezi dvěma cizinci v katastru obce Nové Zákupy na Českolipsku.
Bezprostředně po oznámení jsme na místo vyslali několik policejních hlídek, které krátce po 23. hodině na místě incidentu zadrželi 51letého muže. Druhý z aktérů, 24letý cizinec, byl na místě činu nalezen již bez známek života.  Případem se okamžitě začal zabývat tým kriminalistů Krajského ředitelství policie Libereckého kraje.  
51letého cizince jsme po neodkladných úkonech umístili do policejní cely a následujícího dne jsme zahájili jeho trestní stíhání jako osoby obviněné ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Zároveň jsme podali podnět k návrhu na jeho vzetí do vazby z důvodů vazby útěkové a koluzní. Podnět byl akceptován a muž tak vyčká na pravomocné rozhodnutí soudu ve vazební věznici. V případě uznání viny za spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy mu tak může hrozit trest odnětí svobody na deset až osmnáct let.

V souvislosti s případem i nadále probíhají další velmi důležité úkony trestního řízení.
 

3. prosince 2020
por. Bc. Vojtěch Robovský
Oddělení tisku a prevence
Liberec

vytisknout  e-mailem