Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizinec nabízel policistům úplatek

TRUTNOVSKO/NÁCHODSKO – Při silniční kontrole nadýchal přes 3 promile alkoholu. 

V těchto dnech policejní komisař zahájil trestní stíhání proti 34letému cizinci a obvinil ho z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a zločinu podplácení.

Obviněnému muži klademe za vinu, že ve čtvrtek 18. června o půl páté odpoledne usedl za volant vozidla Škoda Octavia po předchozím požití alkoholických nápojů. S automobilem měl jet na trase mezi Červeným Kostelcem a Rtyní v Podkrkonoší, kde ho kostelečtí policisté následně zastavili v ulici Cesta Osvobození. Na vozovce měl kličkovat a již při prvotní komunikaci s hlídkou jevil známky značné podnapilosti. Policisté ho opakovaně vyzvali k provedení dechové zkoušky na zjištění alkoholu. Muž však několikrát nezvládl nadýchat potřebný objem a do přístroje dýchal pouze krátce. Mezi takto neúspěšnými zkouškami měl říci policistům, že se nějak dohodnou a jestli by to nespravily 2 tisíce korun. I přes upozornění, že se dopouští trestného činu, nabízenou částku ještě navýšil na 3 tisíce korun. Po neúspěšných pokusech o podplacení hlídky se muž nakonec podrobil dechovým zkouškám, které u něho odhalily pozitivní hodnoty 3,26, 2,84 a 2,96 promile alkoholu. Nyní již obviněného cizince si následně převzali úpičtí policisté, zadrželi ho a skončil v policejní cele. Samotné vyšetřovaní případu pak vzhledem k vyšší trestní sazbě převzali trutnovští kriminalisté.

V současné době je muž stíhán ve vazbě, kam ho v sobotu 20. června poslal soudce Okresního soudu v Trutnově, když akceptoval návrh státního zástupce.

V případě odsouzení mu nyní hrozí až šestiletý pobyt ve vězení.

Odkaz na nedávný případ podplácení zde: Cizinec řídil a havaroval pod vlivem alkoholu

nprap. Lukáš Vincenc
23. června 2020, 11:02

vytisknout  e-mailem