Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cizinec musel složit kauci

VSETÍNSKO: Řídil vozidlo nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích.  

Kauci ve výši 5 000 korun musel dopravním policistům uplynulý pátek složit šestadvacetiletý řidič za zjištěné technické závady na nákladním vozidle, v němž ho policisté zastavili na silnici I/57 v obci Ústí.  
 
Uplynulý pátek v dopoledních hodinách prováděli dopravní policisté v součinnosti s pracovníky Centra služby pro silniční dopravu Zlín v Ústí na silnici I/57 kontrolu nákladních vozidel. Kolem půl jedenácté dopoledne zastavili cizince ve vozidle DAF s návěsem Vogelzang. Policisté vyzvali šestadvacetiletého řidiče k předložení dokladů potřebných k řízení a provozu motorových vozidel. Pracovníci uvedeného centra společně s policisty provedli kontrolu technického stavu vozidla i návěsu a zjistili několik závad jako ostré hrany nebo koroze koncovky výfuku. Na návěsu vyhodnotili pracovníci centra jednu závadu dokonce jako závadu nebezpečné kvalifikace, a to zcela nefunkční brzdu. Policisté vybrali od řidiče kauci ve výši 5 000 korun a do doby, než závadu odstraní, mu zakázali další jízdu. Ke kauci policisté přistoupili proto, aby se řidič nevyhýbal přestupkovému řízení.
 
Firma provozující vozidlo může ve správním řízení dostat pokutu do 100 000 korun a řidič za to že řídil vozidlo technicky nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích pokutu až 10 000 korun a zákaz činnosti až na 1 rok.
 
Stejné nákladní vozidlo, ale s jiným řidičem zastavili dopravní policisté na stejném místě i letos v dubnu. I tenkrát našli na vozidle několik technických závad, mimo jiné i nefunkční parkovací brzdu na návěsu. Provozovatel ji tehdy nechal opravit jen částečně.
 
 
25. srpna 2014, por. Mgr. Lenka Javorková  
 

vytisknout  e-mailem