Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizinec boural pod vlivem alkoholu

TRUTNOVSKO – Nadýchal téměř dvě promile. 

DN - Kocbeře - Choustníkovo Hradiště.jpgDN - Kocbeře - Choustníkovo HradištěO uplynulém víkendu se policisté v rámci dopravně bezpečnostní akce zaměřili na zjišťování ovlivnění návykovými látkami za volantem.

Za zmínku stojí počínání 21letého zahraničního řidiče vozidla Kia, který ze soboty na neděli 19. července krátce po půlnoci havaroval pod vlivem alkoholu. Na silnici 1/37 mezi obcemi Kocbeře a Choustníkovo Hradiště podle šetření nepřizpůsobil rychlost při průjezdu pravotočivé zatáčky. Následně dostal na mokré vozovce smyk, vyjel vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde narazil do směrového sloupku a náletových dřevin. Zde se s vozidlem ještě několikrát převrátil a skončil na střeše. Při nehodě utrpěla jeho spolujezdkyně lehké zranění a do péče si ji převzali záchranáři. Provedené dechové zkoušky u cizince odhalily pozitivní hodnoty 1,85 a 1,78 promile alkoholu. Policisté řidiče následně zadrželi a skočil v policejní cele. Po DN - Kocbeře - Choustníkovo Hradiště.jpgDN - Kocbeře - Choustníkovo Hradištěvystřízlivění si vyslechl podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V rámci zkráceného přípravného řízení pak v úterý 21. července stanul u Okresního soudu v Trutnově, kde ho soudce odsoudil k pětiletému vyhoštění z České republiky a na stejnou dobu k zákazu řízení.

Během minulého víkendu policisté dále přistihli čtyři řidiče pod vlivem alkoholu. Dva jsou ohroženi pokutou a zákazem řízení za dopravní přestupek u správního orgánu, když nadýchali hladinu do 1 promile. Dalším dvou pak v případě odsouzení z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí dva roky vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.

Policisté na Trutnovsku budou i nadále provádět kontroly řidičů, ať už v rámci dopravních akcí, či namátkově při běžném výkonu služby. 

nprap. Lukáš Vincenc
24. července 2020, 09:56

Odkazy do noveho okna

DN - Kocbeře - Choustníkovo Hradiště

24.7.2020 

Detailní náhled

DN - Kocbeře - Choustníkovo Hradiště

24.7.2020 

Detailní náhled

DN - Kocbeře - Choustníkovo Hradiště

24.7.2020 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem