Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizinec bez patřičných dokladů mířil na hradecký hudební festival

KRAJ – Ilegální cestovatel se prozradil v obchodním domě. 

psionIlustrační foto/Policie ČRPůvodně pouze k drobné krádeži v jednom z obchodních domů v Hradci Králové vyjížděla ve středu 14. 8. 2019 v 11.15 hodin přivolaná policejní hlídka. Ovšem již krátce po příjezdu na místo policisté zjistili, že odcizení drobností v hodnotě několika desítek korun bude mít pro cizince horší následky, než čekal.

V úterý 13. 8. 2019 se cizí státní příslušník, neúspěšný žadatel o mezinárodní ochranu na území Německa, který v Mnichově čekal na své vyhoštění z EU, rozhodl zkrátit si čekání na deportaci účastí na kulturní akci HIP HOP KEMP 2019 v Hradci Králové. Následujícího dne byl hlídkou PČR přistižen při podezření z krádeže zboží v obchodním domě v Hradci Králové. Na místo přivolaná hlídka cizinecké policie zjistila, že se jedná o cizince, který se na území ČR zdržuje neoprávněně, bez platného víza a povolení k pobytu, na území Německa dobře známého z drogové subkultury.

Cizinec byl na místě zajištěn a eskortován na služebnu cizinecké policie, kde strávil noc v policejní cele. Následujícího dne byl předán německé policii na základě mezinárodní smlouvy o zpětném přebírání osob. Vytoužené účasti na plánované hudební produkci se tak (vlastní vinou) nedočkal.

por. Mgr. Eva Prachařová
15. 8. 2019 v 12.30 hodin

vytisknout  e-mailem