Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinci v nelegálním postavení

V týdnu od 23. do 29. května 2011 zjistili policisté cizinecké policie celkem 53 cizinců, kteří pobývali na našem území neoprávněně.  

     Situace na mezinárodním letišti Ruzyně
 
     Na mezinárodním letišti Praha – Ruzyně bylo zjištěno 13 cizinců, kteří na území české republiky pobývali neoprávněně. U většiny byl zjištěn pobyt po uplynutí doby stanovené vízem jako tranzitující cestující. Státní příslušnice Ázerbájdžánu se prokázala cestovním pasem Ukrajiny, který obsahoval neoprávněně provedené změny. Na území ČR pobývala bez platného oprávnění k pobytu.
 
     Nelegální migrace zjištěná na teritoriu krajských ředitelství policie
 
     V 21. týdnu bylo zjištěno 40 cizích státních příslušníků s nelegálním pobytem na území České republiky. Státní příslušníci Ukrajiny byli zjištěni opět v nejvyšším počtu 23 osob (57,5%). Ostatní státní příslušnosti  řešili policisté pouze v malých počtech. V Chomutově byl vypátrán padělek občanského průkazu Bulharska u státního příslušníka Uzbekistánu. Padělanými doklady občanského a řidičského průkazu Rumunska se v Táboře prokazoval státní příslušník Moldavské republiky. Policisté zjistili celkem 9 cizinců, kteří byli zařazeni v evidenci nežádoucích osob. Jednalo se o čtyři státní příslušníky Ukrajiny, tři státní příslušníky Slovenska, jednoho státního příslušníka Vietnamu a jednoho státního příslušníka Číny. Na pracoviště cizinecké policie nebo do přijímacího střediska pro cizince se dostavilo 6 nelegálně pobývajících cizinců s žádostí o vycestování nebo udělení mezinárodní ochrany.
tabulka kraj 13.bmp

 

vytisknout  e-mailem