Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cizinci skončili v cele

ZLÍNSKÝ KRAJ: Jeden byl vyhoštěný, na druhého byl vydán mezinárodní zatykač. 

V uplynulých dnech policisté Odboru cizinecké policie, oddělení dokumentace Zlín vypátrali a následně zadrželi dva cizince.
V prvním případě šlo o čtyřiačtyřicetiletého muže z blízkého zahraničí, u kterého policisté zjistili, že se nachází v evidenci nežádoucích osob, neboť mu bylo  soudem uloženo správní vyhoštění z území České republiky na dobu 5 let. I přesto se však muž v minulosti několikrát soudně potrestaný za majetkovou trestnou činnost v uplynulých dnech objevil v Otrokovicích. Z těchto důvodů je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý trest za mřížemi. Vzhledem k okolnostem případu byl zadržený muž eskortován do olomoucké vazební věznice.
O několik dnů později vypátrali a zadrželi policisté Odboru cizinecké policie, oddělení dokumentace Zlín v úzké spolupráci s krajskými kriminalisty devětatřicetiletého cizince, na něhož byl vydán evropský zatýkací rozkaz. Mezinárodně hledaná osoba měla ve svém domovském státě nastoupit do výkonu odnětí svobody, což však neučinila. Díky dobré práci zlínských policistů hledaný muž spravedlnosti pravděpodobně neunikne.

 

28. února 2017, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem