Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cizinci se opakovaně dopouští krádeží

Brno - na jižní Moravě začínáme čím dále častěji vyhošťovat cizince za opakované porušované právních předpisů, především se opakovaně dopouštějí krádeží. 

► Dne 6. března 2009 přistihli pracovníci bezpečnostní firmy v obchodním domě Tesco v Brně na ulici Dornych při krádeži zboží osmačtyřicetiletého Slováka. Cizinec neměl jak prokázat svoji totožnost, proto byli na místo přivoláni policisté inspektorátu cizinecké policie Brno, kteří cizince předvedli na policejní služebnu ke zjištění totožnosti.
 
Prověřením policejních evidencí jsme zjistili, že se cizinec opakovaně dopouští krádeží. Před pouhými dvěma dny byl dokonce za krádeže odsouzen k trestu vyhoštění a do 14 dnů musí opustit Českou republiku. Za přestupek proti majetku mu byla uložena bloková pokuta ve výši 1 000 ,- Kč.
 
► Skutek jako přes kopírák se o den později 7. března 2009 odehrál v obchodním domě Albert na vinohradském sídlišti. Bezpečnostní služba tam přistihla při krádeži třiačtyřicetiletého Slováka, který se opakovaně, tentokráte už po šesté dopustil krádeže.
 
Cizinec byl rovněž předveden a za opakované závažné porušování veřejného pořádku byl na rok vyhoštěn.
 
► Dalším cizincem, který byl přistižen při krádeži v obchodním domě, byl  šestatřicetiletý Mongol. Ten kradl již po páté, tentokráte v Intersparu na ulici Tkalcovská. I s ním policisté zahájili správní řízení ve věci vyhoštění z naší republiky.
 
Cizinci, kteří se opakovaně dopouští porušování veřejného pořádku letos značně přibylo. V loňském roce jsme jich vyhostili celkem dvacet, letos je to dvacet již nyní. Jde o cizince převážně ze Slovenska (8) a Mongolska (7), výjimkou pak nejsou ani Ukrajinci (2), Moldavci (2) a jeden Vietnamec. Případy z víkendu tak dokonale zapadají do našich statistik.
 
komisař Roman Pittner
mluvčí cizinecké policie Brno

vytisknout  e-mailem