Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Cizinci před spravedlností neutečou. Již jsou ve vazbě.

PŘÍBRAM - Příbramští kriminalisté vypátrali a obvinili ze zločinu loupeže dva cizince, kteří přepadli, zkopali a okradli 54letého muže a následně utekli. Ani ne po měsíci se kriminalistům podařilo muže zadržet a obvinit . Vyšetřování je proti nim vedeno vazebně. 

Kriminalistům z Příbrami se zhruba po měsíci od přepadení 54letého muže podařilo ztotožnit, zadržet, obvinit a navrhnout vazební vyšetřování dvou cizinců, kteří se budou zpovídat ze zvlášť závažného zločinu loupeže.

K události došlo 20. května letošního roku v Mariánské ulici v Příbrami. Touto ulicí šel krátce před půlnocí 54letý muž z firemního večírku, přičemž jej zcela nečekaně a zezadu napadli hned dva neznámí muži. Nejprve ho velmi razantně srazili k zemi a následně jej zkopali do celého těla. Přitom mu ještě vytrhli z ruky dvě tašky, kdy v jedné z nich měl osobní doklady a telefon za deset tisíc korun, v druhé pak vepřové kosti pro psa z grilování.

Útok vedený zezadu byl tak rychlý a nečekaný, a napadený si při něm kryl hlavně hlavu, že ani nemohl zaregistrovat, kdo jej přepadl. Popis policistům poskytli až svědci v projíždějícím vozidle, kteří také kontaktovali policisty. Ti na místo incidentu, kde již zůstal pouze přepadený muž, okamžitě po oznámení dorazili a následně propátrávali spolu s dalšími hlídkami okolí místa, kde k napadení došlo. Muže se však nepodařilo vypátrat.

Policisté ale v dané věci prováděli intenzívní šetření, v rámci kterých zajišťovali a vyhodnocovali  dostupné záznamy z bezpečnostních kamer a současně prováděli další, vlastní operativní šetření. Díky všem těmto úkonům se jim následně podařilo zjistit bližší popis obou mužů, které pak v polovině června zadrželi.

Jednalo se o dva cizince ve věku 38 a 51 let pocházející z Moldávie. Na oba již soudce Okresního soudu v Příbrami poté, co kriminalisté sdělili oběma mužům obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže, uvalil vyšetřovací vazbu.

Za zločin loupeže, který spáchali formou spolupachatelství, jim v případě uznání viny před soudem hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
21. června 2023

vytisknout  e-mailem