Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Cizinci okrádají turisty v luxusních hotelech

Pražští policisté pátrají po skupině cizinců hispánského původu, kteří okrádají turisty v hotelech po celé Praze. 

Dosavadním šetřením kriminalisté zjistili, že se zaměřují výhradně na luxusní hotely. Na území hlavního města se pokaždé zdrží maximálně týden a opět odjíždí mimo město. Pachatelé se v prostorách hotelu chovají jako klienti a to i přestože zde nejsou ubytovaní. Pod různými legendami se dostávají do recepcí a jídelen, kde hostům kradou věci. V tuto chvíli kriminalisté vědí, že se dopustili minimálně šestnácti krádeží, při nichž poškozené připravili celkem o více než 1,5 milionu korun. Po krádeži z místa odjížděli například vozidlem AUDI 80 černé barvy, dále vozidlem Alfa Romeo 146 (rok výroby 1997-2000) světle zelené barvy s mezinárodní poznávací značkou Itálie. V rámci spolupráce s Interpolem kriminalisté také zjistili, že se tyto skupiny dopouštějí stejné trestné činnosti na celém území Evropy a při kontrolách se mohou prokazovat španělskými a italskými cestovními doklady, nebo doklady ze zemí Jižní Ameriky.
 
Popis: Dva muži ve věku kolem 60 let a 35 let, oba jsou přibližně 170 cm vysoké střední postavy. Dvě ženy ve věku 30 až 45 let přibližně 165 cm vysoké silnější postavy. Všichni mají snědší pleť a četné vlasy. Na sobě nosí velmi drahé luxusní oblečení a ženy mají hlavu zahalenou šátkem.  
 
Policisté prosí veřejnost o pomoc při pátrání po skupině pachatelů. Jakékoliv informace k osobám, jejich pohybu, či místu, kde jsou či dříve byli ubytováni, mohou občané volat na linku 158.                                                                          nprap. Eva Kropáčová   3.10.2012

 

foto + video

vytisknout  e-mailem