Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cizí vůz nepatřil nikomu z okolí

NÁCHODSKO - Zřejmě víc, než půl roku stál vůz na parkovišti. 

Určitě nečekané překvapení koncem minulého týdne zažila majitelka vozu Fiat Punto z Královéhradecka. Vůz jí totiž před víc než rokem (říjen 2016) ve Smiřicích někdo odcizil. Žena už se asi rozloučila s myšlenkou, že jej někdy znovu uvidí. Ovšem v pátek 26. 1. 2018 odpoledne se situace změnila.

Policejní hlídce v Jaroměři, tedy od Smiřic pouhých 10 km,  při pravidelné hlídkové činnosti nahlásil jeden místní občan, že na parkovišti před jeho bydlištěm již minimálně půl roku stojí šedé auto, se kterým nikdo nejezdí a které nepatří nikomu z okolí. Policisté všímavému důchodci poděkovali a jeho tvrzení hned ověřili. Provedenou lustrací v evidencích zjistili, že automobil Fiat Punto šedé barvy se nachází v databázi odcizených vozidel. Následně zkontaktovali překvapenou majitelku vozu.

Ta po příjezdu do Jaroměře potvrdila, že jde opravdu o její vůz. A po jeho odemčení a kontrole, také to, že ve voze nic nechybí. Ten, kdo si auto "vypůjčil", ponechal vůz na jaroměřském parkovišti nezničený a čistý. Tak trochu smůlou bylo, že vozidlo odstavil na parkovišti, kde neustále parkuje hodně lidí, a tak trvalo delší dobu, než si někdo všiml, že vůz stojí stále na stejném místě a nikdo s ním nejezdí. Šťastná majitelka si převzala automobil zpět do svého vlastnictví, ovšem po téměř roční pauze nemohla nastartovat ani pomocí připojených kabelů a odjet po vlastní ose se  jí nepodařilo. 

Pachateli v případě dopadení hrozí za přečin nedovoleného užívání cizí věci trest odnětí svobody až na dvě léta nebo trest zákazu činnosti.

por. Mgr. Eva Prachařová
29.1.2018 v 15:30

vytisknout  e-mailem