Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Cisterna v příkopu u Smiřic

HRADECKO - Včasná reakce řidiče zabránila možné tragédii 

HradeckoV úterý 25. 9. 2012 krátce po 13. hodině havarovala na silnici 1. třídy směrem od Hradce Králové na Jaroměř u odbočky na Smiřice plně naložená cisterna.
Policista, který řídil služební vozidlo značky Škoda Fabia, si všiml, že se k němu zezadu nebezpečně blíží tahač Volvo s cisternou. Duchapřítomně strhl vozidlo do protisměru, kde v tu chvíli naštěstí neprojížděl jiný dopravní prostředek. Po bočním střetu obou vozidel skončila nákladní souprava  převrácená v příkopu.
Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu u obou řidičů.  Škoda na majetku dosud vyčíslena nebyla. Za příčinu havárie označil policista dopravního inspektorátu pravděpodobně nedodržení bezpečné vzdálenosti ze strany řidiče cisterny. Díky řidiči osobního vozu, který se plně věnoval řízení a mohl tak včas reagovat, bylo zabráněno případné tragédii a oba aktéři nehody vyvázli bez zranění.
 

HradeckoCisterna nepřevážela nebezpečný náklad, životní prostředí tak nebylo ohroženo ani narušeno. Po dobu vyšetřování dopravní nehody projížděli řidiči po této komunikaci kyvadlově. Havarované vozidlo bude z příkopu vyproštěno až po přečerpání nákladu.

Po dobu odstraňování následků nehody bude komunikace uzavřena obousměrně a provoz bude na dosud neznámou dobu odkloněn na objízdné trasy. 
 

 

mjr. Mgr. Ivana Ježková, 25. 9. 2012, 16:15

vytisknout  e-mailem