Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Cisterna nasála i vojenskou munici.

ČESKÁ LÍPA - K explozi naštěstí nedošlo. 

     V pátek kolem 13. hodiny se v areálu čistící stanice odpadních vod v ulici Boženy Němcové v České Lípě objevila nebezpečná munice z výzbroje bývalé sovětské armády. Dostala se sem poté, co pracovník čističky vypustil z cisterny odpad, který nasál na čističce odpadních vod v Nových Zákupech v areálu, který kdysi obývali příslušníci sovětské armády. Mezi odpadem v českolipském areálu  čističky se tak ocitlo 11 kusů kulometných nábojů a 1 nábojka  typu PG 15. O munici se  postaral přivolaný policejní pyrotechnik, který také zajistil její bezpečnou likvidaci.

 

Kartu někdo zneužil

     Šestadvacetiletý Českolipan se obrátil na místní služebnu policie s oznámením, že někdo zneužil jeho platební kartu. Oznamovatel si není jist, kde přesně o ni přišel a ani tím, zda ji ztratil nebo mu byla odcizena. Co ale ví jistě je to, že mu z karty, kterou u sebe nyní nemá, někdo vyinkasoval finanční hotovost ve výši 10 tisíc korun. Neznámý k tomu použil bankomat v České Lípě. Pokud by se policistům podařilo pachatele činu dopadnout, zodpovídal by se v této souvislosti ze dvou trestných činů, a to z krádeže a  z neoprávněného držení platební karty.

 

Během nákupu přišel o auto 

     V sobotu v 15. 00 hodin zaparkoval své osobní vozidlo značky Škoda Octavia na parkovišti před nákupním střediskem Albert v Borské ulici v České Lípě 51 letý muž z Mělníka. Když se z nákupu v obchodě po 30 minutách vrátil zpět na své parkovací místo, jeho vozidlo už tu nestálo.  Škodu Octavii v šedé metalíze v hodnotě 310 tisíc korun si z parkoviště odvezl zatím neznámý zloděj. Po jeho totožnosti i po zmizelém vozidle nyní policisté intenzivně pátrají.

vytisknout  e-mailem