Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Činnost cizinecké policie ve Zlínském kraji

ZLÍNSKÝ KRAJ: Cizinci používají padělané doklady. 

V půli října provedli policisté cizinecké policie v Bojkovicích mimořádnou pobytovou kontrolu, která byla zaměřena zejména na kontrolu dokladů a povinností ubytovatelů ve smyslu zákona o pobytu cizinců na území České republiky. Během kontroly policisté zkontrolovali více než 200 osob, z nichž bylo 163 osob cizí státní příslušnosti. Kontroly se uskutečnily nejen v ubytovacích zařízeních, ale i v soukromých bytech či při výkonu zaměstnání. A právě v práci policisté odhalili 3 cizince, kteří se svému zaměstnavateli prokázali padělanými doklady Rumunska. Chtěli se tak vyhnout povinnosti zažádat o vydání víza, které by je opravňovalo k pobytu na území České republiky a zároveň také o vydání povolení k zaměstnání. Všichni tři cizinci odešli od soudu s trestem ve formě soudního vyhoštění v délce tří let.

Na jedné z ubytoven policisté našli i cizince, který v minulosti již z území České republiky vyhoštěn byl. Nyní je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté z Odboru cizinecké policie Krajského ředitelství policie Zlínského kraje apelují na zaměstnavatele či ubytovatele cizinců, aby v případě jakýchkoliv pochybností při předkládání dokladů svých zaměstnanců či zákazníků neváhali kontaktovat Policii České republiky.

O několik dní dříve policisté zasahovali v areálu společnosti na Valašskokloboucku. Při vykládce kamionu byli v přívěsu objeveni dva muži cizí státní příslušnosti. Tito se po příjezdu hlídky neprokázali žádným dokladem totožnosti a oba uváděli věk pod 15 let.

I přes složitost celého případu byla cizineckou policií ověřena pravá totožnost nelegálních migrantů a byl prokázán i věk obou cizinců, který byl specializovaným pracovištěm stanoven na více než 18 let.

Oba mladíci byli následně přepraveni do přijímacího zařízení pro cizince.

24. října 2017, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem