Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Pražští policisté na výstavě pro zdravotně postižené

Na holešovickém výstavišti se ve dnech 21. – 24. dubna letošního roku uskutečnila výstava pro zdravotně postižené s názvem NON-HANDICAP, na které se jako vystavovatel zúčastnilo za Policii České republiky Krajské ředitelství policie hl. m. Prahy. 

Pražští policisté zde v rámci doprovodného programu prezentovali nový projekt zaměřený na osoby s postižením sluchu s názvem “Jsme tu i pro vás!”, který se týká komunikace lidí s vadami sluchu a těmi, kteří je musí chránit a pomáhat jim. Je rozdělen na dvě části, kdy jedna je určena neslyšícím a druhá je pro pracovníky bezpečnostních složek, s názvy “Nebojte se, mluvte s námi!” a “Nebojte se, pomůžeme vám!”.
Mimo tohoto projektu zde pražští policisté po celé čtyři dny prezentovali práci Policie ČR ve stánku na místě mezi vystavovateli. Návštěvníkům poskytovali většinou informace k dopravní problematice, zejména týkající se označení vozidla zdravotně postiženého člověka a dalších výjimek s tímto spojených. Především možnosti parkování takto označených vozidel a případného zneužívání tohoto označení.
Dále se hosté zajímali zejména o preventivní materiály, které se týkají všeobecně bezpečnosti občanů a informací co dělat v případě dopravní nehody. Rovněž policisté zodpověděli několik dotazů týkajících se možnosti pracovního uplatnění u Policie ČR, kdy se jednalo většinou o studenty končící střední školu.
Účast a prezentace na výstavách a dalších podobných akcích rovněž patří k práci příslušníků Policie ČR. Preventivní působení policie je všeobecně ze strany veřejnosti přijímáno s pozitivními ohlasy také proto, že ji občané vidí nejen jako represivní složku, ale jako službu veřejnosti.

Odkazy do noveho okna

Incheba1

Incheba1 

Detailní náhled

Incheba2

Incheba2 

Detailní náhled

Incheba3

Incheba3 

Detailní náhled

Incheba4

Incheba4 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem