Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Policisté navštívili dětský tábor

Na letní tábor pro děti ze znevýhodněného prostředí a ohrožené sociálním vyloučením se v pondělí 17. srpna 2009 vypravili policisté z preventivně informačního oddělení pražské policie. Společně s nimi vyjížděli do rekreačního střediska u Rožmitálu pod Třemšínem také kolegové ze Speciální pořádkové jednotky, kteří si pro děti připravili nejen ukázky z výcviku, ale také výstroj a výzbroj používanou tímto útvarem Policie ČR.  

Dvě desítky dětí tak měly možnost vidět například zákrok proti nebezpečnému pachateli a ukázky hmatů a chvatů sebeobrany. Na několika stanovištích si pro ně pracovníci prevence připravili testy bezpečného chování, ověřili znalosti dopravních značek a přiblížili některé z používaných kriminalistických metod. Táborníci si tak vyzkoušeli techniku snímání otisků prstů, určovali, kterým předmětem bylo způsobeno mechanické poškození nebo přiřazovali zajištěný trasologický otisk ke konkrétní obuvi. Na dalším ze stanovišť se dozvěděli řadu zajímavostí z policejní historie a typovali období, ze kterého pochází různé pokrývky hlavy používané policisty. Fyzickou zdatnost prověřil pak závěrečný hod granátem na cíl.
Příjemný prázdninový den policisté zakončili vyhodnocením jednotlivých úkolů, za jejichž splnění děti obdržely drobné ceny s preventivní tematikou.
Odkazy do noveho okna

dětský tábor 032

dětský tábor 032 

Detailní náhled

dětský tábor 048

dětský tábor 048 

Detailní náhled

dětský tábor 053

dětský tábor 053 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem