Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Odpoledne pro seniory

Odpoledne pro seniory – tak zněl název akce určený seniorům, kterou pořádali policisté z Preventivně informačního oddělení pražské policie.  

 

Akce se uskutečnila dne 22. května 2013 v Muzeu Policie ČR a zahájil ji plk. Mgr. Stanislav Engelman ředitel kanceláře ředitele Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy. Po něm se ujal slova por. Bc. Ladislav Beránek, který návštěvníky upozornil jak se bezpečně chovat nejen v domácím prostředí, ale i na ulici, v dopravních prostředcích, v nákupních centrech a v místech kde jsou nejvíce ohroženi zejména senioři. Dále seznámil všechny přítomné s nejnovějšími případy trestné činnosti páchané na seniorech, které se staly na území Prahy. Poslední hodina v kinosále muzea patřila paní Ing. Daně Steinové z České společnosti pro trénování paměti a mozkového joggingu, která měla přednášku jak se naučit trénovat paměť a aktivně stárnout.

Návštěvníci ihned u vchodu obdrželi soutěžní kartičku a po splnění vědomostních úkolů na jednotlivých stanovištích se dostali do slosování o pěkné a užitečné ceny. Celkem bylo připraveno pět stanovišť, kde byli zástupci pražské policie, Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra, Besipu, České společnosti pro trénování paměti a mozkového joggingu a studentek z Vyšší odborné školy sociálně právní ze Zahradního Města v Praze 10. Na těchto stanovištích si všichni mohli vyluštit křížovku, pocvičit paměť, nechat si změřit krevní tlak a složení tělesného tuku zdarma a získat řadu užitečných rad.

Během akce proběhlo dvakrát slosování o 30 cen, které věnovali partneři akce Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, Supermarkety a hypermarkety Albert AHOLD Czech Republic, a. s. a Besip.

Celého odpoledne se zúčastnilo na stopadesát seniorů, kteří měli vstup do muzea zdarma a mohli si také prohlédnout muzeum. Z akce si odnášeli nejen drobné dárky a výhry, ale také zajímavé zážitky a poznatky.

Na závěr bych chtěla poděkovat partnerům, kteří se na akci podíleli a bez kterých by nebylo tolik spokojených účastníků.

Na akci se podíleli Muzeum Policie ČR, Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, Supermarkety a hypermarkety Albert AHOLD Czech Republic, a. s., Besip a Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging.

 

nprap. Bc. Jana Dudová - 24.5.2013

vytisknout  e-mailem