Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Není cesty zpět

Pražští policisté ve spolupráci s Dopravním podnikem hlavního města Prahy za finanční podpory Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra pokračují již třetím rokem v projektu „Není cesty zpět“. 

Pražští policisté ve spolupráci s Dopravním podnikem hlavního města Prahy za finanční podpory Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra pokračují již třetím rokem v projektu „Není cesty zpět“, který má upozornit chodce na rizikové chování v silničním provozu. Cílem tohoto projektu je poukázat na skutečnost, že tramvaj má podle platných pravidel silničního provozu vždy přednost v jízdě, a to i na přechodu pro chodce, kde ostatní (nekolejová) vozidla chodci musí umožnit bezpečné přecházení.
 
V loňském roce došlo v Praze k 77 dopravním nehodám tramvají s chodci a z toho 7 chodců zemřelo a 16 bylo těžce zraněných. Během letošního roku v období od ledna do srpna se stalo 52 nehod tramvají s chodci, při kterých zemřel 1 chodec a 6 jichbylo těžce zraněno.
 
Ve dnech 8. až 12. října 2012 bude na třech místech v Praze přistavena speciálně připravena tramvaj s informačními materiály a výstavou fotografií s bezpečnostní tématikou. Zájemci se mohou zúčastnit přednášek a besed, na kterých policisté z preventivně informačního oddělení Krajského ředitelství hl. m. Prahy, dispečeři a řidiči Dopravního podniku hl. m. Prahy budou prezentovat základní bezpečnostní pravidla a specifika tramvajového provozu. Akce je určena široké veřejnosti, zejména pak žákům základních škol.
 
Ukázky budou probíhat v době od 9.00 – 13.30 hod na těchto místech:
8. řijna stanoviště na točně tramvají v Praze 10 u ulic V Korytech a Průběžné
9. října stanoviště na konečné tramvají v Praze 9, Spojovací
10. října stanoviště na konečné tramvají v Praze 8, Horňátecká
11. října stanoviště na točně tramvají v Praze 10 u ulic V Korytech a Průběžné
12. října stanoviště na konečné tramvají v Praze 9, Spojovací
 
 

nprap. Bc. Jana Dudová - 3. 10. 2012

vytisknout  e-mailem