Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Není cesty zpět III

Pražští policisté ve spolupráci s Dopravním podnikem hlavního města Prahy za finanční podpory Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra pokračovali již třetím rokem v projektu „Není cesty zpět“. 

Pražští policisté ve spolupráci s Dopravním podnikem hlavního města Prahy za finanční podpory Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra pokračovali již třetím rokem v projektu „Není cesty zpět“, který má upozornit chodce na rizikové chování v silničním provozu. Cílem tohoto projektu je poukázat na skutečnost, že tramvaj má podle platných pravidel silničního provozu vždy přednost v jízdě, a to i na přechodu pro chodce, kde ostatní (nekolejová) vozidla musí chodci umožnit bezpečné přecházení. V loňském roce došlo v Praze k 77 dopravním nehodám tramvají s chodci a z toho 7 chodců zemřelo a 16 bylo těžce zraněných.
Ve dnech 8. až 12. října 2012 byla na třech místech v Praze (točna tramvají v Praze 10 u ulic V Korytech a Průběžná, konečná tramvají v Praze 9, Spojovací a konečná tramvají v Praze 8, Horňátecká) přistavena speciálně připravená tramvaj s informačními materiály a výstavou fotografií s bezpečnostní tématikou. Akce byla určena široké veřejnosti, zejména pak žákům základních škol, kterých se denně přišlo podívat více než 200.
V tramvaji na ně čekali policisté z preventivně informačního oddělení, kteří žáky nejprve seznámili se základy bezpečného chování v silničním provozu a dopravních prostředcích a následně řidič z dopravního podniku dětem přiblížil specifiku tramvajového provozu. Poté byl prostor na zvídavé otázky dětí, které nebraly konce a následná soutěž o ceny věnované Zdravotní pojišťovnou Ministerstva vnitra. Na závěr si děti prohlédly fotografie z dopravních nehod tramvají s chodci, kterými byla tramvaj vyzdobena. Největší zájem byl o prohlídku kabiny řidiče.
Všechny informace, které se děti dověděly přispějí k větší opatrnosti a bezpečí v silničním provozu.
Není cesty zpět - 21072
 
 
nprap. Bc. Jana Dudová – 18. 10. 2012
 

vytisknout  e-mailem