Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Končí další školní rok s Ajaxem

V červnu skončí již osmý školní rok, kdy policisté spolupracují se základními školami na preventivním projektu Ajaxův zápisník.  

V uplynulém školním roce se do tohoto celorepublikového projektu zapojilo šedesát pražských základních škol, což bylo téměř sto třicet tříd. Policisté z preventivně informačního oddělení pravidelně navštěvovali malé školáky ve druhých třídách, kde s nimi spolupracovali na jednotlivých tématech z Ajaxova zápisníku. Jako odměnu za pilnou a svědomitou práci se zápisníkem nebo v hodině dostávali drobné dárky s logem Ajaxe, na které finančními prostředky přispěl Magistrát hl. m. Prahy.
Ajaxův zápisník je sešit, se kterým děti pracují každý měsíc na jiném důležitém tématu. Druháčci se tak od září seznamovali s prací policie a postupně se základními pravidly bezpečného chování ve všech možných situacích. Ať je to dopravní výchova, nebezpečná cizí osoba, šikana, nebezpečné nálezy či správné chování při pohybu na ulici. Vhodnou formou jim policisté vysvětlili například i problematiku trestných činů či závislostí.
V průběhu roku také vybrané třídy měly možnost navštívit některou ze složek pražské policie nebo policisté z vybraných útvarů přišli za nimi do školy.
Tento projekt je v základních školách velice oblíben, nejen mezi dětmi, ale oceňují ho i pedagogové a rodiče zúčastněných dětí. Starší školáci, kteří prošli Ajaxovým zápisníkem, vzpomínají na zajímavou spolupráci s policistou a pamatují si většinu informací, které v rámci projektu získali.
 

vytisknout  e-mailem