Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Den seniorů

Den seniorů – tak zněl název akce určený seniorům, kterou pořádali policisté z Preventivně informačního oddělení pražské policie.  

 
Akce se uskutečnila dne 1. října 2013 odpoledne v Muzeu Policie ČR u příležitosti Mezinárodního dne seniorů. Po krátkém úvodu a přivítání všech účastníků se ujal slova por. Bc. Ladislav Beránek, který návštěvníky upozornil jak se bezpečně chovat nejen v domácím prostředí, ale i na ulici, v dopravních prostředcích, v nákupních centrech a v místech kde jsou nejvíce ohroženi zejména senioři. Dále seznámil všechny přítomné s nejnovějšími případy trestné činnosti páchané na seniorech, které se staly na území Prahy. Následně paní Ing. Dana Steinová z České společnosti pro trénování paměti a mozkového joggingu měla přednášku jak se naučit trénovat paměť a aktivně stárnout. Poslední hodina v kinosále muzea patřila dokumentárnímu filmu „Šmejdi“.
Návštěvníci ihned u vchodu obdrželi soutěžní kartičku a po splnění vědomostních úkolů na jednotlivých stanovištích se dostali do slosování o pěkné a užitečné ceny. Celkem byly připraveny čtyři stanoviště, kde byli zástupci pražské policie, Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra, Besipu a studentek z Vyšší odborné školy sociálně právní ze Zahradního Města v Praze 10. Na těchto stanovištích si všichni mohli vyluštit křížovku, pocvičit paměť, nechat si změřit krevní tlak a složení tělesného tuku zdarma a získat řadu užitečných rad.
Během akce proběhlo třikrát slosování o 30 cen, které věnovali partneři akce Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, Supermarkety a hypermarkety Albert AHOLD Czech Republic, Společnost Reader’s Digest Association a Besip.
Celého odpoledne se zúčastnilo desítky seniorů, kteří měli vstup do muzea zdarma a mohli si také prohlédnout muzeum. Z akce si odnášeli nejen drobné dárky a výhry, ale také zajímavé zážitky a poznatky.
Na závěr bych chtěla poděkovat partnerům, kteří se na akci podíleli a bez kterých by nebylo tolik spokojených účastníků.

Na akci se podíleli Muzeum Policie ČR, Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra, Supermarkety a hypermarkety Albert AHOLD Czech Republic, a. s., Besip, Společnost Reader’s Digest Association a Česká společnost pro trénování paměti a mozkový jogging.

nprap. Bc. Jana Dudová - 7. 10. 2013

http://www.policie.cz/fotogalerie/den-senioru.aspx?q=Y3BpPTE%3d

vytisknout  e-mailem