Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečný podzim 2014

V sobotu 4. října 2014 soutěžily děti v Radotíně v rámci již tradiční akce "Bezpečný podzim". 

V sobotu 4. října 2014 proběhla v Praze 16 - Radotín, ulici Loučanská, na dětském dopravním hřišti ZŠ Praha - Radotín akce „Bezpečný podzim 2014“.  
Tuto akci pořádalo Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy pod záštitou starosty Městské části Prahy 16, ve spolupráci se ZŠ Praha - Radotín, Městskou policií hlavního města Prahy, Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR a Ski Bike Centrem Radotín. 
 
Pro děti bylo připraveno odpoledne plné soutěží a úkolů, kterých se děti zodpovědně zhostily. Například si děti vyzkoušely jízdu na dopravním hřišti řízeném semafory za dohledu dopravních policistů a strážníků, projížděly křižovatkou řízenou četníkem v dobové uniformě, a tak si vyzkoušely bezpečné chování v silničním provozu. Pro cyklisty byla také připravena jízda zručnosti, na dalším stanovišti si pod dohledem zkušených policistů děti vyzkoušely svou fyzickou zdatnost na dráze s různými překážkami a v neposlední řadě na ně čekaly i testy bezpečného chování. Pro nejmenší návštěvníky byla otevřena „policejní školka“, ve které na ně čekala zábava i poučení o bezpečném chování. Během celého programu se děti zajímaly o dva veselé klauny z Balónkova, kteří měli pro děti kromě vyrábění různých balónkových zvířátek připravené i pohádky s naukou o bezpečném chování v silničním provozu. Velmi zábavnou a poučnou formou předvedli výcvik služebních psů policisté Krajského ředitelství policie hlavního města Prahy, přičemž sklidili obrovský potlesk malých i velkých diváků. Účastníci akce si po absolvování všech stanovišť domů odnášeli ceny a upomínkové předměty od jednotlivých organizátorů akce.

nprap. Bc. Michaela Reichertová - 7. října 2014

www.policie.cz/fotogalerie/bezpecny-podzim-2014.aspx

vytisknout  e-mailem