Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Bezpečné jaro 2013

V sobotu 27. dubna 2013 proběhla v Praze 16 - Radotín na dětském dopravním hřišti ZŠ Loučanská akce pod názvem „Bezpečné jaro 2013“, zaměřená na bezpečné chování dětí v dopravě.  

Pro malé i velké návštěvníky bylo připraveno zábavné a sportovní preventivní odpoledne, které pořádalo Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy pod záštitou starosty Městské části Prahy 16, ve spolupráci se ZŠ Praha - Radotín, Městskou policií hlavního města Prahy, BESIPem, RedResem Medical s.r.o, Českým červeným křížem, Zdravotní pojišťovnou ministerstva vnitra ČR a Ski a Bike Centrem Radotín. 
 
Děti na kolech jezdily po dětském dopravním hřišti, na kterém probíhala výuka bezpečného chování na kole v silničním provozu pod vedením dopravních policistů a strážníků. Pro cyklisty byla také připravena jízda zručnosti a testy ze základních znalostí silničního provozu z pohledu cyklistů a chodců. Svou fyzickou výkonnost mohli návštěvníci prověřit na překážkové dráze. Zdravotníci z RedResu Madical a Českého červeného kříže předváděli a učili návštěvníky jednotlivé zásady první pomoci. S ukázkou výcviku policejních psů přijeli i policisté z oddělení služební kynologie, kteří předvedli zadržení nebezpečného pachatele a výcvik služebních psů. Klauni z Balónkova měli jako každý rok po ruce balónky, z kterých uměli vytvořit cokoli, si děti přály. Účastníci akce si po absolvování všech stanovišť domů odnášeli ceny a upomínkové předměty od jednotlivých organizátorů akce. Každou půlhodinu probíhalo slosování účastnických kartiček o hodnotné ceny, mezi které byly zařazeny dárečky od Zdravotní pojišťovny Ministerstva vnitra ČR.
 

www.policie.cz/fotogalerie/bezpecne-jaro-2013.aspx

 

nprap. Bc. Michaela Reichertová - 2. května 2013

vytisknout  e-mailem