Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Činil se, bohužel ve špatném „oboru“ -AKTUALIZACE

NÁCHODSKO – Krást měl v průměru každý druhý den. 

AKTUALIZACE: Po jedenácti dnech policisté rozšířili trestní stíhání obviněného muže o dalších 5 skutků. Přestože byl obviněn, pokračoval v trestné činnosti. Třikrát navštívil jeden a ten samý obchod, odkud odcizil dvoje boty a kšiltovku, dalším terčem bylo zlatnictví, kde si pod bundu schoval celé plato šperků, s kterým utekl. Naposledy se v jedněch potravinách pokusil pronést bez zaplacení dvě čokolády. Za pokladní zónou ho však zadržela ochranka. Celková škoda byla vyčíslena na téměř 60 tisíc korun. Jelikož krádežemi způsobil větší škodu, hrozí mu už vyšší sazba, a to vězení od 1 roku do 5 let. Z důvodu jeho pokračujícího protiprávního jednání policisté podali cestou státního zástupce podnět na uvalení vazby. Soudce návrh akceptoval a muže do vazby poslal. Policistům se podařilo zajistit část prstýnků, boty a čepici. 

por. Iva Kormošová
9.12.2021, 10.20

V těchto dnech zahájili kriminalisté z oddělení obecné kriminality z územního odboru Náchod trestní stíhání 27letého muže z Náchodska, který čelí obvinění ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a krádeže, kterých se měl dopustit v průběhu dvou týdnů.

Vyšetřovatelé došli k závěru, že muž měl porušit zákon nejméně v 8 případech. Z toho minimálně v 7 případech se dopustil přečinu krádeže z části dokonaných z části ukončené ve stádiu pokusu, kdy odcizil zboží z prodejen a způsobil tak škodu dosahující skoro 40 tisíc korun. Muž se měl zaměřovat nejen na potraviny a drogérii, ale i na šperky. Zároveň se dopustil opakovaného maření výkonu úředního rozhodnutí.

V případě prokázání viny hrozí muži za tyto trestné činy trest odnětí svobody až na dobu 3 let.

por. Mgr. Lucie Konečná
29.11.2021, 09:30 hod.

Odkazy do noveho okna

zajištěné boty a prsteny

zajištěné boty a prsteny 

Detailní náhled

zajištěné boty a prsteny

zajištěné boty a prsteny 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem