Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chytili zloděje na újezdu

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Hlídka zadržela recidivistu, poté co byl vyrušen při vloupání do obchodu.  

 

Krátce po třetí hodině v noci na středu 8. října přijížděl starší muž s dodávkou pečiva k obchodu v Huštěnovicích. Z auta vyložil bedny na rampu a šel je zanést do obchodu. V tom se rozletěly dveře a z nich vyběhl muž, který jej srazil z rampy na zem. Otřesený muž vstal ze země a zahlédl, že zloděj nasedal do černého osobního auta. Vytočil linku 158 a vše popsal policistům. Operační důstojník ihned ohlásil všem hlídkám v regionu, že se pátrá po autě, v němž ujíždí zřejmě pachatel z krádeže. Po několika minutách zahlédla hlídka uherskohradišťských dopravních policistů popsané auto a vydala se za ním. Řidiči podezřelého vozidla dali ve Starém Městě pokyn k zastavení. Auto zastavilo a druhá policejní hlídka vůz zezadu zablokovala. Policisté vyzvali osádku, aby vystoupila. Z auta vyšli tři mladí muži z Ostravy ve věku od devatenácti do sedmadvaceti let, které policisté zadrželi.

Policisté spolu s kriminalisty začali zjišťovat jednak okolnosti vloupání do obchodu, ale také se věnovali podezřelé trojici a jejich autu. V prodejně se zjistilo, že pachatel strhl čidlo osvětlení, rozlomil tři zámky na dveřích, vysadil mříž, ale do prodejny se nedostal. Byl vyrušen mužem z pekárny. Sražený muž naštěstí utrpěl jen oděrky na hlavě. Při ohledání vozu se našla část rozlomeného zámku a stržené čidlo.

Všichni tři již byli několikrát trestáni za spáchání různých kriminálních skutků. Při zajišťování stop a výsleších uherskohradišťští kriminalisté zjistili, že mužem, který se vloupal do obchodu, je nejstarší z trojice, sedmadvacetiletý recidivista, který byl již jedenáctkrát odsouzen za spáchání trestného činu. Kriminalisté mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže ve stadiu pokusu, za což mu v jeho případě ze zákona hrozí až tříleté vězení. Po sdělení podezření ovšem nebyl propuštěn na svobodu, ale putoval do vězení, protože frýdecko-místecký soud vydal příkaz k jeho dodání do výkonu trestu. Zbylí dva muži byli propuštěni na svobodu. Pětadvacetiletý řidič ovšem neodjel s autem. To zůstalo zajištěno do zaplacení kauce osmi tisíc korun za to, že řídil s vozem, který neměl připevněnu přední registrační značku.


 

10. říjen 2014, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem