Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chytili ho na cestě do kasina

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté chytili lupiče do hodiny od spáchání loupeže. 

 

Do prodejny čerpací stanice ve Starém Městě vstoupil v pondělí 15. října po jedenácté hodině večer muž v kapuci přetažené přes hlavu. V napřažené ruce držel pistoli a mířil na muže za pultem. Ten si nejdříve myslel, že jde o legraci, ale když maskovaný muž řekl: „Naval prachy!“, bylo vše jasné. Lupič mířil stříbrnou pistolí stále na obsluhu a z pokladny sebral bankovky. Poté z prodejny utekl. Duchapřítomný a odvážný muž zalarmoval ostrahu a poté vyrazil za lupičem. Nasedl do auta a snažil se pachatele pronásledovat. Podařilo se mu zjistit registrační značku a tu ihned oznámil na linku 158 i s typem auta. Lupiči se podařilo z dohledu pronásledovatele zmizet. Operační důstojník okamžitě vyslal do těch míst policejní hlídky a další hlídky rozeslal na přístupové silnice.

Zhruba po tři čtvrtě hodině zaregistrovali pozorní hlídkující policisté v Napajedlech, že od Spytihněvi přijíždí popsané auto. Vyjeli za ním a v ulicích města ho zastavili. V osobním autě byl pouze mladý muž, který měl na sedadle spolujezdce odloženu mikinu a pod ní nabitou plynovou pistoli s dalšími náboji a několik bankovek. Napajedelští policisté mladíka zadrželi a přiložili mu pouta. Poté dali zadrženému muži - řidiči dýchnout a naměřili honoru 0,67 promile alkoholu.

Zadržený dvaadvacetiletý muž ze Zlínska byl eskortován na uherskohradišťské policejní oddělení. Po loupeži ještě musel ujíždějící pachatel dotankovat benzin, který zaplatil z uloupených peněz. Dosud netrestaný mladík chtěl podle svých slov peníze „rozmnožit“ v herně. Naštěstí jej policisté chytili a peníze budou moci vrátit majiteli benzinky. K dopadení pachatele výrazně dopomohl i obsluhující muž, který již jednou takové loupežné přepadení zažil. Před pěti lety na něj na benzince podobně mířil lupič s maketou pistole, kterého tehdy povalil na zem a zadržel přímo v prodejně. Za spáchání trestného činu loupeže mu ze zákona hrozí až deset let vězení a za řízení v opilosti pokuta do dvaceti tisíc korun a až roční zákaz řízení.


16. říjen 2012, por. Mgr. Aleš Mergental

Odkazy do noveho okna

1 loupez benzinka Stare Mesto

1 loupez benzinka Stare Mesto 

Detailní náhled

2 loupez benzinka Stare Mesto

2 loupez benzinka Stare Mesto 

Detailní náhled

3 loupez benzinka Stare Mesto

3 loupez benzinka Stare Mesto 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem