Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chystal se vloupat do domu

ZLÍNSKO: Zabránili mu v tom majitelé.  

Příliš dlouho neunikal otrokovickým policistům muž, jenž se pokusil o vloupání do rodinného domu. V úterý dopoledne si stavbu v Sazovicích obešel, přelezl téměř dvoumetrový plot a vstoupil na pozemek. Měl však smůlu, neboť jej v momentě, kdy překonával plot, uviděla majitelka domu. Ta pracuje nedaleko domova a má tedy dům pod dohledem. Okamžitě s kolegou vyběhla k bydlišti a cestou ještě volala manželovi, který zanedlouho přijel na kole. Zloděj už si vybíral okno, kterým by se dostal dovnitř, ale vyrušil jej křik přibíhajících lidí. Raději proto z místa rychle utekl do polí v okolí obce.
Policisté díky všímavosti majitelů domu a kolegů z práce získali popis muže a okamžitě po něm začali pátrat. Ani ne za hodinu objevili pána, který popisu nápadně odpovídal, na rychlostní silnici R55 nedaleko obce Machová. Třiačtyřicetiletý muž se netajil tím, že přeskočil oplocení na cizí pozemek, ale zároveň dodal, že rozhodně nechtěl krást. Toto tvrzení mu však dlouho nevydrželo a nakonec přiznal, že si dům vyhlédl již během předešlého dne, a že jediným jeho cílem byla krádež případných cenností z domu. K ní však nedošlo.
Muž je nyní podezřelý ze spáchání trestného činu krádeže ve stadiu pokusu a trestného činu porušování domovní svobody. Jelikož to není jeho první prohřešek a již v minulosti byl za podobné skutky potrestán soudem, hrozí mu nyní trest odnětí svobody až na tři léta.

 

2. dubna 2014, nprap. Petr Jaroš

vytisknout  e-mailem