Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Chvilková nepozornost skončila nehodou tří vozidel

PROSTĚJOV - Řidič Iveca prý jen mrknul do zrcátka. 

V úterý 22. října 2019 po patnácté hodině došlo v Brněnské ulici v Prostějově k dopravní nehodě tří vozidel. Dle prvotního šetření se měl šestapadesátiletý řidič nákladního Iveca na chvíli podívat do zpětného zrcátka. Tato chvíle stačila k tomu, aby nestihnul včas zareagovat na před ním zpomalující osobní automobil Citroën a zezadu do něho narazil. Citroën byl nárazem odhozen do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí Škodou Felicií. Po střetu osobních vozidel byl Citroën dále odhozen vlevo mimo komunikaci. Tam narazil do oplocení zahradnictví.

Při dopravní nehodě byla zraněna devětatřicetiletá řidička Felicie, která byla z místa převezena do Prostějovské nemocnice. Ke zranění dalších osob nedošlo. Výše způsobené hmotné škody byla předběžně vyčíslena na 90 tisíc korun. Alkohol u všech tří řidičů přivolaní policisté vyloučili provedenými dechovými zkouškami.

Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění dopravní nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření. Po dobu šetření a odklízení následků dopravní nehody byla komunikace v místě uzavřena a doprava byla vedena po objízdných trasách. Plně zprůjezdněna byla před sedmnáctou hodinou.

Po kontrole poškození vozidel policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla Citroën.

por. Mgr. František Kořínek

23. října 2019

Odkazy do noveho okna

DN Brněnská

DN Brněnská 

Detailní náhled

DN Brněnská

DN Brněnská 

Detailní náhled

DN Brněnská

DN Brněnská 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem